dinsdag 30 mei 2017

POLITIEK & ECONOMIE / FORMATIE / EURO / GOED IDEE / NIEUWSUUR : 'Krol (50+) heeft een Top-Idee, Schippers(VVD) Faalt, Dijsselbloem & Komkommertijd Nieuwsuur, en Wilders Koerterwaalt voort


Overgenomen van Joop.nl; 'Wie durft er nog met Teflon Mark in een kabinet?'
Die formatie onder leiding van "een uitstekende mevrouw" (een doodskus van Markje 'Flutte' Rutte) ging niet zo lekker; twee-en-een-halve maand praten; niets bereikt. Wat korte notities per einde vorige week. Inmiddels is Herman_Tjeenk_Willink aangesteld en dat is natuurlijk 'Different Cook' (vrij naar Louis van Gaal)...


Krol (50+) bracht een Top-Idee(ook al was het geen nieuwe gedachte; de timing is goed!)

Velen waren zeer positief over de uitkomst van de Verkiezingen voor de Nederlandse Tweede Kamer 2017. Maar eigenlijk gold dat enthousiasme vooral het enkele (en volgens mij irrelevante) feit dat Wilders NIET de grootste was geworden.

Maar dat de kiezers daarmee een erg fuzzy situatie schiepen, en dus een moeilijke formatie, dat is nu een ieder wel duidelijk.

In alle hype over of Wilders nou wel of niet de grootste zou worden -niet dus-, en wie dan wel -Rutte dus, met dank aan Erdogan!-, en 'dus ook' premier, bleef in de marge verborgen dat onze vorm van democratie aan bijstelling nodig is. Eigenlijk had er al veel eerder een echte aanzet tot hervorming moeten worden ingezet. Tenminste; ik vind dat ik onvoldoende opties -of stemmen- heb om echt aan te geven wat ik graag zou zien gebeuren. Met meer stemmen zou je aan kunnen geven welke partijen je graag zou zien samenwerken, of door in verschillende fases op partijen, programma's en/of coalities te stemmen, of bijvoorbeeld in een van enkele ronden direct een premier met een programma voor een bepaalde coalitie, zou dat wel veel meer mogelijk zijn.

Vorige week kwam uitgerekend de verguisde Henk Krol (50Plus) komt nu met een idee dat in mijn ogen de richting aangeeft welke richting op hervormd zou moeten worden; nu de formatie vast als een huis zat stelde hij voor dat alle fracties een proeve van een regeerakkoord zouden moeten schrijven en dat er dan daarna met de stukjes van al die concepten gepuzzeld zou kunnen worden tot er iets uit de bus komt wat de kiezers blijkbaar graag zouden zien. Goed idee, voor nu, hervorming van het democratisch bestel zou nu moeten starten, maar is veel tijd eisend.


Cartoon van Joep Bertrams
Schippers(VVD) Faalt weer eens...

Ze verspreekt zichzelf nogal eens, wat maar weer eens haar Freudiaanse natuur etaleert, terwijl ze gewoon niets voor elkaar krijgt. Dat deze volgens Rutte 'uitstekende mevrouw' helemaal niet zo uitstekend is, en dus maar snel moet moven begint nu breed duidelijk te worden. En dan te denken dat ze bijna premier was geweest (als Rutte tussentijds naar de Eu zou zijn verhuisd...Brrrrrr!! Koude rillingen krijg ik ervan...).

Ik schreef afgelopen vrijdag "Schippers weg...en dan zo snel mogelijk een capabeler iemand op die plek, en anders moet Willy zelf maar weer de formatie kanaliseren..." Goed, daarin is dus inmiddels voorzien. Al vind ik ook dat er niet teveel gejojo't moet worden met de rol van onze Koning. Hij mag niet iemand worden die genegeerd wordt als de politici het gemakkelijk eens worden, en dan weer opgetrommeld worden wanneer ze er een zootje van maken...


Dijsselbloem & de Komkommertijd bij Nieuwsuur,

Het kan aan mij liggen, maar volgens mij begint de komkommertijd bij de NPO ieder jaar eerder!?

Ik geef toe, er was wel een heel klein beetje aanleiding om eens een kijkje te gaan nemen bij 'de man met de Drie Politieke Functies -zoals hij bij Nieuwsuur op 16 Mei 2017 werd aangekondigd- Jeroen Dijsselbloem.

Maar dat hij drie functies heeft is natuurlijk wel het gevolg van het acteren van de man en zijn partijtje -de PvdA- zelf. Er werd een zwakke poging gedaan door middel van een hoor en wederhoor 'iets van kritisch te zijn', maar dat kwam niet erg uit de verf. Opponerend econoom Bas Jacobs mocht wat kritische noten te berde brengen, maar de Nieuwsuur-interviewer liet Dijsselbloem steeds als een paling in een emmer snot glippen, en daarmee werd het eigenlijk een promo-item voor de hardwerkende demissionaire minister, tenminste die schijn mocht hij luid en duidelijk geven.

De man met de -kunstmatig lage stem; dat levert nu eenmaal extra gezag op...- hield zichzelf moeiteloos staande en kon zijn blazoen met behulp van Nieuwsuur weer een beetje oppoetsen, terwijl pek en veren meer van toepassing zouden zijn geweest -lees dit  ---  Hier --- maar (nog eens na).

En het feit dat hij o zo sober is -de enige plant in zijn kamer zou nog van 'Good Old Joop den Uyl' - voor de jeugd; lees  ---  Hier  --- over de man die ooit de PvdA naar drieenvijftig (53!!!)  Tweede Kamer-zetels leidde-  'Zelf' geweest zijn. Wat toch al snel een levensduur van tegen de vijftig (50!) jaar zou betekenen...nou, als dat geen komkommertijd-nieuws is, dan weet ik het nu al niet meer... 


Knipsel van 'Digitalehofstad.wordpress.com'
en Wilders Koeterwaalt en Roeptoetert voort...

Hij meldde dat hij een uitstekende nieuwe informateur beschikbaar heeft; Fleur Agema..! Niets ten nadele van Agema, maar dat Wilders -de grote blonde leider die niet eens campagne voerde, wat erg goed uitkwam, want hij had en heeft natuurlijk niet eens een programma- ook nog melde was het volgende "...hij heeft 'geen enkele bokkadeS' tegen welke partij dat ook". En dat toonde maar weer eens aan dat hij -zodra het voorbij ingestudeerde one-liners gaat- nauwelijks fatsoenlijk Nederlands kan spreken, het is natuurlijk tevens flagrant in tegenspraak met veel van zijn insinuaties en uitspraken uit het verleden.

Boontje komt om zijn loontje zullen we maar concluderen als het over deze vreemde snijboon gaat...ik zou graag zien dat onze media een soort van 'realiteit-check' doen alvorens hem weer een microfoon en/of camera te bieden voor zijn gezwam....


Nog wat artikelen van vorige week:

Volkskrant:

'De formatiedialogen, wat er gezegd zou kunnen zijn'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten