zaterdag 21 november 2020

DBL NIEUWS ZORG EN ZEKERHEID LEIDEN/ZZ / LEIDSCH DAGBLAD: 'Een bouwer voor Leidse ijshal annex zwembad is er nog niet, maar de bouwvergunning ligt al wel voor hem klaar'

Aan de bouw van de nieuwe Leidse Topsportaccommodaties gaat heel wat gedelibereer (en wachten) vooraf; hopelijk blijkt dat straks de moeite waard (*)

Een bouwer voor Leidse ijshal annex zwembad is er nog niet, maar de bouwvergunning ligt al wel voor hem klaar

Leidsch Dagblad, Loman Leefmans 20 november 2020 Leiden

De zoektocht naar een specialistische bouwer is nog in volle gang. Maar het blijkbaar optimistische stadsbestuur heeft inmiddels een bouwvergunning aangevraagd voor een nieuwe ijshal annex zwembad in sportpark De Vliet.

Doordat nu al een vergunning wordt aangevraagd, kan komend voorjaar direct met de bouw worden begonnen, als er zich dus een aannemer heeft gemeld die het miljoenenproject op zich neemt. En daar heeft sportwethouder Paul Dirkse (D66) goede hoop op.

Het grote nieuwe sportcomplex bij de Voorschoterweg moet de ijshal aan de Vondellaan vervangen evenals het Vijf Meibad aan de Boshuizerlaan. Op beide plekken komen over enkele jaren zo goed als zeker woningen.

Groen licht

Het project heeft wel een forse vertraging opgelopen. In 2018 gaf de Leidse politiek groen licht voor de bouw van een nieuw zwembad en een schaatscentrum onder één dak. Daar had de stad 27 miljoen euro voor over. De aanwezige voetbalclubs aan De Vliet moesten alvast hun spullen pakken en aanstalten maken om hun veld en kantine te verlaten. Probleem was alleen dat geen enkel bouwconsortium het plan, boordevol eisen op het gebied van duurzaamheid, voor dat bedrag wilde uitvoeren.

Dus gingen maanden voorbij, werd eraan geschaafd en gesleuteld, en eerder dit jaar werd het nogmaals op de markt gebracht via een Europese aanbesteding. Die tweede periode loopt half januari af en twee maanden later wordt de naam van de winnende firma bekendgemaakt. Daarna kan de bouw rap beginnen, want de benodigde vergunning ligt dan dus als het goed is al klaar.

Als het aan Dirkse ligt kunnen eind 2022 de eerste bezoekers een baantje trekken of pootje over gaan, onder hetzelfde dak.Het Originele Bericht van op LD.nl --- Hier ---

Tip de redactie Leidsch Dagblad Reageer →

Iedere middag het laatste nieuws in je inbox.

Meer:

Uitstel van bouw nieuw zwembad en schaatshal in Leiden kan in de papieren lopen

13/06/2019 om 14:43

  • ’Leidse sport is niet gebaat bij nieuwe overkoepelende organisatie’

Premium

’Leidse sport is niet gebaat bij nieuwe overkoepelende organisatie’

05/03/2019 om 10:37

04/02/2019 om 15:44

**

Het Bijkans Eindeloos durende Dossier 'Nieuwe Topsporthal voor ZZLeiden in Foto's en Verhalen   ---  Hier  ---

Lees nog meer over: --- over dit Dossier ---, over --- ZZ Leiden in het LD --- of over Leiden in het algemeen.

(*)  De cartoon komt van   ---  Hier  ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten