maandag 1 november 2021

AVAAZ HANDTEKENINGEN-ACTIE: Malala en het Recht op Onderwijs voor Meisjes & Vrouwen in Afghanistan


 Beste vrienden,

De Taliban probeerden me te vermoorden toen ik keihard vocht voor onderwijs voor meisjes. En het is nu een maand geleden dat de Taliban miljoenen Afghaanse meisjes de toegang tot school hebben ontzegd.

De situatie is zeer ernstig en onze zusters in Afghanistan hebben onze hulp nodig. Daarom vraag ik je persoonlijk of je je wilt aansluiten bij mij en vrouwenrechtenactivisten Zarqa Yaftali en Shaharzad Akbar, om leiders op te roepen om alle Afghaanse meisjes weer naar school te laten gaan.

Samen kunnen we dit een van de grootste oproepen ooit maken voor onderwijs voor alle meisjes. Ik zal onze stemmen hoogstpersoonlijk aan G20-leiders aanbieden. Teken met één klik en deel dit met iedereen:
Aan de Taliban en regeringsleiders wereldwijd,

Een maand geleden hebben de Taliban de schooldeuren gesloten voor miljoenen Afghaanse meisjes en hen daarmee van onderwijs en een toekomst beroofd.

Afghanistan is nu het enige land ter wereld waar het meisjes verboden wordt naar school te gaan. Leiders van over de hele wereld moeten nu daadkracht tonen en ervoor zorgen dat alle meisjes in Afghanistan weer in de schoolbanken terechtkomen. 
 
  • Aan de leiders van de Talibanjullie probeerden de wereld gerust te stellen en zeiden dat jullie de rechten van meisjes en vrouwen zouden respecteren - maar met het sluiten van het voortgezet onderwijs voor meisjes ontzeggen jullie miljoenen van hen het recht om te leren. Draai het de facto verbod op onderwijs voor meisjes terug en zorg ervoor dat meisjesscholen per direct weer open gaan.
  • Aan de leiders van G20-landen, discussies voeren over het belang van onderwijs is niet genoeg. Gebruik de Verklaring van G20-leiders om de Taliban op te roepen meisjes weer naar school te laten gaan en zorg voor de broodnodige financiering ter ondersteuning van een gecoördineerd onderwijsplan voor alle Afghaanse kinderen.
  • Aan de leiders van moslimlanden, religie mag nooit een excuus zijn om meisjes niet naar school te laten gaan. Maak dit duidelijk aan de leiders van de Taliban door statements openbaar te maken over hoe de islam volledig onderwijs voor meisjes voorschrijft.
Hoe langer een meisje niet naar school gaat, des te kleiner wordt de kans dat ze ooit nog terugkomt. Sluit je aan en roep onze leiders op om het recht van Afghaanse meisjes om te leren en te leiden te verdedigen.

Hoogachtend,

Zarqa Yaftali, Malala Yousafzai, Shaharzad Akbar
VOEG JOUW NAAM TOE
Met hoop, 

Malala Yousafzai, Zarqa Yaftali, Shaharzad Akbar en het Avaaz-team


 Hetoriginele bericht van AVAAZ vind je   ---  Hier  ---

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten