maandag 1 november 2021

NBB-OPLEIDINGEN / DEZE WEEK: 'Week van de motoriek; volg een van de gratis (online) cursussen'

#jeugdjournaal #basketbal #breakdance

Beter basketballen door een lesje breakdance

4 dec. 2020

Een lesje turnen als je op voetbal zit, of een keer boksen tijdens de hockeytraining. Dat klinkt misschien gek, maar op steeds meer sportclubs gebeurt dat. Volgens onderzoekers is het beter voor kinderen als ze verschillende sporten doen. Zo krijgen kinderen van basketbalclub de Cangeroes een les breakdance. #jeugdjournaal #basketbal #breakdance 
 
Vragen, tips of ideeën? 
Stuur ons een e-mail op jeugdjournaal@nos.nl 
Abonneer op ons kanaal: https://www.youtube.com/Jeugdjournaal 
Meer NOS Jeugdjournaal? 
Je kunt ons ook vinden op: Instagram: http://instagram.com/nosjeugdjournaal/ 
 
 
29 oktober 2021

NBB: Week van de motoriek; volg een van de gratis (online) cursussen

Door Jorrit Beerens

Het Kenniscentrum Sport & Bewegen organiseert een week vol webinars waarin actuele inzichten uit wetenschap, beleid en praktijk worden gedeeld naast concrete tips en ervaringen.

De Nederlandse Basketball Bond grijpt deze themaweek ook met beide handen aan. De NBB wil stimuleren dat coaches, bestuursleden en ouders kennis nemen van dit belangrijke thema. En daarnaast clubs gaan helpen om er ook wat aan te gaan doen! Dit kan door deel te namen aan een van de sessies of het bekijken van een van onderstaande items. Voor coaches zullen er licentiepunten worden toegekend (1 punt per sessie, maximaal 5).

Het is van cruciaal belang dat kinderen van jongs af aan met plezier veel en gevarieerd bewegen om goede motorische vaardigheden te ontwikkelen. Motorisch vaardige kinderen participeren meer in sport- en spelactiviteiten dan minder vaardige kinderen. Ofwel, jeugd met goed ontwikkelde motorische vaardigheden zijn fitter, hebben minder kans op overgewicht, chronische aandoeningen en ervaren, naast een langere levensduur, vooral meer plezier aan sporten en bewegen. We willen dat beleidsmakers en professionals die met kinderen en jongeren werken op school, in de wijk, de kinderopvang of op de sportclub op de hoogte zijn van de juiste kennis om dit verder in de praktijk te brengen om zo kinderen meer én beter te laten bewegen. (bron: Kenniscentrum Sport en bewegen).

Meld je aan voor de Week van de Motoriek!

Volgende week gaat ook het platform Multiskillz online. Dit is een betaalde database waarin basketbaltrainers door heel Nederland een berg aan kennis en oefeningen kunnen vinden. Hierover volgt volgende week meer informatie.

*

Bericht overgenomen van de NBB-site.

Meer over Educatie en Opleidingen van de NBB:  ---  Hier  ---

Direct naar de site van de Week van de Motoriek:   ---  Hier  ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten