vrijdag 5 november 2021

BASKETBALL OEFENINGEN-PLATFORM VOOR COACHES JONGE JEUGD: 'Lancering Multi SkillZ database met oefeningen / NIEUWS NBB /

 

 4 november 2021

Lancering Multi SkillZ database met oefeningen

NBB, Door Luuk von Burg Originele Post op de NBB-site   ---  Hier  ---

Het nieuwe platform Multi SkillZ is online! De NBB heeft een partnership gesloten met organisatie Multi SkillZ om hun database tegen gereduceerd tarief ter beschikbaar te stellen voor NBB-leden. In deze database zijn filmpjes te vinden van 200 oefeningen, met name voor jeugd van 5 tot en met 12 jaar. De oefeningen zijn met name voor de ontwikkeling van basketbalvaardigheden, op een manier die erg leuk is voor de deelnemers en zijn gestoeld op de grondslagen van het “breed motorisch opleiden.”

Multi SkillZ als handvatten

Het is van cruciaal belang dat kinderen van jongs af aan met plezier veel en gevarieerd bewegen om goede motorische vaardigheden te ontwikkelen. Motorisch vaardige kinderen participeren meer in sport- en spelactiviteiten dan minder vaardige kinderen. Ofwel, jeugd met goed ontwikkelde motorische vaardigheden zijn fitter, hebben minder kans op overgewicht, chronische aandoeningen en ervaren, naast een langere levensduur, vooral meer plezier aan sporten en bewegen. We willen dat beleidsmakers en professionals die met kinderen en jongeren werken op school, in de wijk, de kinderopvang of op de sportclub op de hoogte zijn van de juiste kennis om dit verder in de praktijk te brengen om zo kinderen meer én beter te laten bewegen. (bron: kenniscentrum Sport en bewegen)

De Nederlandse Basketball Bond grijpt deze themaweek ook met beide aan met veel plezier de videodatabase Multi SkillZ te lanceren. In deze database krijgen coachen toegang tot ruim 75 oefeningen in 4 verschillende differentiaties, welke allemaal zijn gebaseerd op spelenderwijs goede motorische én basketball vaardigheden aan te leren aan onze jongste jeugd. Via een inlogcode kan een coach een jaar lang gebruik maken van de oefeningen.

Kenneth Bastiaens, eigenaar van Multi SkillZ ziet de kansen voor het basketball om zich te ontwikkelen door middel van het platform: "Basketball is een fantastisch snelle sport die heel wat vaardigheden vereist. Daarom betekent een betere motoriek gelijk ook meer spelplezier & beter presteren."De Multi SkillZ methode werd door skill-expert Kenneth Bastiaens ontworpen om het leren te versnellen en veel-vaardige spelers op te leiden.

Met Multi SkillZ Basketball wil NBB de jeugdontwikkeling in de Nederlandse Basketballclubs een boost geven: met de innovatieve hybride-aanpak verwerven spelers tegelijk basketbal-specifieke én basis motorische skills.

Trainers krijgen via een web-platform & App toegang tot een database aan oefenstof- en expert coachingvideo's. Elke jeugdbegeleider krijgt zo veel handvatten om een uitdagende & leerrijke training op maat voor 5 tot 12 jarigen te verzorgen. De methodiek werd al gebruikt bij onze Zuiderburen is ontworpen door Basketbal Vlaanderen.

Mathieu ten Dam, hoofdcoach van CSE Basketball Academy Zwolle en gebruiker van Multi SkillZ is blij dat het platform nu ook naar Nederland komt. "Als gecertificeerd ASM instructeur ben ik overtuigd dat we een breed motorische jeugd opleiding moeten aanbieden. Kinderen komen namelijk met een steeds grotere beweegachterstand bij verenigingen binnen. Hoe kunnen we verwachten dat ze de juiste basketbalfundamentals correct uitvoeren als ze nog niet volledig bewust zijn van hun eigen lichaam en de omgeving waarin ze bewegen. Een meerjarig programma van goede beweger naar atleet om vervolgens te specialiseren in onze geliefde sport is de optimale manier van opleiden. Net zoals de meeste coaches ben ik ook altijd op zoek naar nieuwe oefeningen en spelvormen. In de database van Multi SkillZ vind ik creatieve en uitdagende oefeningen die aansluiten op de ASM-gedachte en bij de doelstelling van mijn training. Zelf kan ik de oefeningen verder uitwerken en aanpassen zodat het volledig aansluit op het niveau van mijn team. De database is een aanrader voor alle jeugdcoaches in Nederland."

Martin Ho Suie Sang, coordinator basketbalontwikkeling bij de NBB: "Deze database is het eerste onderdeel van het Project STARVIBE waarmee we om voor jonge spelers invulling te geven aan de begrippen STAR (sportiviteit, teamwork, acceptatie, respect) VIB (Vaardig in Bewegen) en Events. Hiermee faciliteren we de jongeren een plezierige start van hun basketbal carrière en geven we concrete aanvulling aan een plezierig sportklimaat. Deze methodiek is ook zeer geschikt voor de verenigingen die de Basketball’s Cool aanbieden."

Jorrit Beerens, hoofd opleidingen bij de NBB: "Toen ik door mijn goede collega Dennis Mooibroek werd gewezen op deze database, ben ik direct gaan schakelen. Het geeft een concrete invulling leerpunten uit onze opleidingen, namelijk breder motorisch ontwikkelen en 'deliberate play' als didactisch uitgangspunt voor jeugd. Ik ben zelf coach van een U12 team, en maak wekelijks gebruik van deze oefeningen. Ik zie ze met sprongen vooruit gaan!"

Beerens voegt toe: "Ik ben dan ook blij om te mogen zeggen dat we elke deelnemer van de cursus Fast Break, met terugwerkende kracht, een inlogcode voor een jaar kunnen geven. Zij zullen hier veel in herkennen van de opgedane lesstof en hiermee kunnen we nog concreter clubs helpen om de basketballsport vooruit te helpen."

De kosten voor toegang tot het platform zijn €25,- per jaar. Meer informatie en de inschrijving is te vinden op de website.


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten