dinsdag 2 november 2021

HANDTEKENINGENACTIE: OPROEP VAN MILIEUDEFENSIE, AVAAZ & GRETA THUNBERG: 'Eisen aan den wereldleiders op de Klimaatconferentie in Glasgow' / TEKEN NU! /

Cartoon Bas vd Schot voor @MilieuDefensie van oktober 2021, meer Bas van der Schot  @bvdschot, het hele Magazine van MilieuDefensie vind je   ---  Hier  ---

 

Beste vrienden,

De mensheid slaagt er maar niet in de klimaatcrisis tegen te houden. De toestand is nu meer dan urgent -- onze planeet slaakt een noodkreet.

Momenteel zitten wereldleiders samen voor historische klimaatgesprekken -- maar afspraken volstaan niet langer. We hebben daden nodig. We hebben moedige, visionaire leiders nodig die eindelijk doen wat nodig is om ons te redden van de gapende afgrond.

Ik zal aanwezig zijn bij de klimaatonderhandelingen met inspirerende jeugdleiders zoals Vanessa Nakate en Dominika Lasota. We zullen met tientallen regeringen in gesprek gaan -- het is de perfecte kans om een enorme oproep tot urgente actie te overhandigen. Sluit je met één klik bij ons aan en deel dit met iedereen.
Aan wereldleiders,

‘Verraad.’

Zo noemen jongeren overal ter wereld het feit dat onze overheden er maar niet in slagen de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. En dat hoeft ons niet te verbazen.

We zijn mijlenver verwijderd van het cruciale doel van 1,5°C, en toch blijven overheden overal de crisis aanwakkeren door miljarden euro’s uit te geven aan fossiele brandstoffen.

Het speelkwartier is voorbij. Het is nu code rood voor de planeet. Miljoenen mensen zullen lijden terwijl onze planeet ten onder gaat -- die angstaanjagende toekomst wordt gecreëerd, of net vermeden, door de keuzes die u maakt. U heeft de macht om te beslissen.

Wij, burgers van over de hele wereld, eisen dat u de klimaatcatastrofe het hoofd biedt. Niet volgend jaar. Niet volgende maand. Nu:
  • Bescherm de noodzakelijke doelstelling van 1,5°C met een onmiddellijke, drastische, jaarlijkse uitstootreductie zoals de wereld nooit eerder heeft gezien.
  • Beëindig onmiddellijk alle investeringen in fossiele brandstoffen, subsidies en nieuwe projecten, en stop nieuwe exploratie en winning.
  • Maak een einde aan ‘creatieve’ koolstofboekhouding en publiceer de totale uitstoot voor alle consumptie-indexen, productieketens, internationale luchtvaart en scheepvaart, en het verbranden van biomassa.
  • Kom de belofte van 100 miljard dollar aan de kwetsbaarste landen na, met bijkomende fondsen voor klimaatrampen. 
  • Voer een klimaatbeleid dat arbeiders en de kwetsbaarste mensen beschermt en elke vorm van ongelijkheid inperkt.
We kunnen dit nog steeds waarmaken. Er is nog steeds tijd om de ergste gevolgen te vermijden als we bereid zijn om te veranderen. Dat vergt vastberaden, visionair leiderschap. En het vergt ongelooflijk veel moed -- maar weet dat als u hiervoor opkomt, miljarden mensen zich achter u zullen scharen.
Voeg mijn naam toe
Het kan bijzonder moeilijk zijn om hoopvol te blijven ondanks een acuut gebrek aan actie. Maar ik vestig mijn hoop op mensen -- op de miljoenen van ons die opstaan om de toekomst te redden. Die hoop zit in onze klimaatmarsen, in onze vastberadenheid om te blijven strijden en in onze trillende stem wanneer we onze leiders verantwoordelijk houden. Mijn hoop is gebaseerd op actie en wordt aangewakkerd door een liefde voor de mensheid en onze prachtige planeet. Dat is wat mij ervan overtuigt dat we dit kunnen waarmaken. En dat we dit móeten waarmaken. Samen.
Met vurige hoop,Greta uit Zweden, met Vanessa uit Uganda, Dominika uit Polen, Mitzi uit de Filipijnen, jeugdactivisten overal ter wereld en het hele Avaaz-team


Avaaz is een internationale burgerbeweging van 65 miljoen mensen. Wij streven ernaar de inzichten en waarden van burgers te laten weerklinken in internationale besluitvorming ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in verschillende talen). Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld, ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 17 talen. Lees hier meer over de grootste campagnes van Avaaz, of volg ons op Facebook of Twitter.

*

*

DUS: 'Cut the Crap and DO IT NOW!' 

Geen Politieke Spelletjes meer!

Renske Stript(-e) deze keer ook voor Milieudefensie, meer (Strip- en Cartoon-) Werk van Renske de Greef vind je op haar site:   ---  Hier  ---

(Hieronder de ingezoomde versie van het bovenstaande Spel)Geen opmerkingen:

Een reactie posten