dinsdag 21 februari 2023

ORANGE LIONS: Interview met Matt Haarms, Fraport Skyliners (BBL) & Orange Lions - Over spelen in Duitsland, zijn rol in zijn club, zijn blessure, de ontwikkelingen bij het Nationale Mannen Team / AART DEKKER / iBASKETBALL /

Interview met Matt Haarms, Fraport Skyliners (BBL) & Orange Lions

   

iBasketball

21 feb 2023 KLEINE EWE ARENA  

Na afloop van de wedstrijd EWE Baskets Oldenburg - Fraport Skyliners (Frankfurt) vertelt Fraport & Orange Lions center Matt Haarms over zijn ontwikkeling in de sterke Duitse Bundesliga. Het is een league waar je elke wedstrijd en elke seconde op je best moet zijn. Even verslappen is er nooit bij. Ook in zijn tweede jaar blijft Haarms het een sensatie vinden om tegen EuroLeagueteams zoals Alba Berlijn te spelen. 

Zijn focus ligt op het brengen van positieve energie binnen het team. In zijn spel is rebounding het onderdeel waar Haarms het meest in wil verbeteren. 

De blessure van september 2022 tijdens EuroBasket heeft hem een week of 7 aan de kant gehouden en zijn herstel is 100% geslaagd. 

Binnen Oranje is Haarms één van de aanstormende talenten. Het valt hem op dat Nederland momenteel in veel landen & in veel leeftijdsgroepen spelers en coaches heeft die doorbreken. Naast coach Hammink in Frankfurt wijst hij ook op assistent-coach Hylke van der Zweep (Heidelberg, BBL) en op de vele jonge honden in Oranje onder leiding van coach Radenko Varagic. Verder is er momenteel een grote lichting succesvolle Nederlandse basketballers in de NCAA. 

Het grote doel voor Fraport is handhaving in de Bundesliga. Haarms ziet mogelijkheden om van de resterende 13 wedstrijden meer dan de helft te winnen. Het goede en constante spel in de uitwedstrijd tegen Oldenburg, die nipt werd verloren, geeft aanleiding voor optimisme: "ik heb er 100% vertrouwen in dat we dit gaan doen."

Interviewer: Aart Dekker. Camera en geluid: Jeroen Beumer, JBE Productions. Productie en voorbereiding Arie Int Veld. Met dank aan EWE Baskets Oldenburg & Roland Schekelinski en chauffeur Edward van Ruiven.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten