vrijdag 24 februari 2023

SHARTIE AART DEKKER / iBASKETBALL INTERVIEW / EX-COACH ARIS LEEUWARDEN: Ferried Naciri, assistentcoach EWE Baskets Oldenburg (BBL) - Over Aris, EWE Oldenburg, verschillen BBL, DBL, BNXT, e.a. /


Interview met Ferried Naciri, assistentcoach EWE Baskets Oldenburg (BBL)

iBasketball  

17 feb 2023 KLEINE EWE ARENA 

Na afloop van de wedstrijd EWE Baskets Oldenburg - Fraport Skyliners (Frankfurt) vertelt Ferried Naciri, de 34-jarige assistentcoach van Oldenburg, over zijn overstap vanuit de DBL naar de BBL. 

Na zijn start als coach in België (oa Leuven) leerden we Ferried in Nederland kennen als hoofdcoach van Aris Leeuwarden. Hij bereikte met de Friezen onder andere de bekerfinale, waarna Corona helaas alles een tijd stillegde. Naciri heeft voor zijn start in Noord-Duitsland veel gereisd, om buitenlandse basketballclubs te bezoeken en zich verder als coach te bekwamen. 

Bij Oldenburg is hij verantwoordelijk voor de defense en voor de persoonlijke ontwikkeling van een aantal spelers. De huidige vierde plek van Oldenburg stemt hem tevreden. De ploeg doet het goed in close games, waarbij de kwaliteit van het spel wel nog verder omhoog moet. Ferried Naciri voelt zich uitstekend op zijn plek bij de Duitse topclub. Hij ziet volop mogelijkheden om zich in zijn huidige omgeving verder te ontwikkelen. Op zijn anderhalf jaar in Friesland kijkt hij met plezier terug: "Het zijn goede mensen die daar werken".


Interviewer: Aart Dekker. Camera en geluid: Jeroen Beumer, JBE Productions. Productie en voorbereiding Arie Int Veld. Met dank aan EWE Baskets Oldenburg & Roland Schekelinski en chauffeur Edward van Ruiven.

*

SHARIE AART DEKKER - bij het iBASKETBALL INTERVIEW

EX-COACH ARIS LEEUWARDEN

Ferried Naciri, assistentcoach EWE Baskets Oldenburg (BBL) 

Grotendeels vanwege COVID19 was Ferried Naciri  - twee seizoenen de hoofdcoach bij Aris Leeuwarden - voor mij nog een grote onbekende; met het kijken van (vaak matige) streams leer je iemand niet kennen, en ik vind ook niet als coach. Daarvoor is iemand van dichtbij  - in Real Life -  bezig zien, iemand ontmoeten en een Face-to-face gesprek  toch wel het minste dat nodig is.

Goed hij is dus alweer weg uit nederland

maar nu alsnog de gelegenheid om kort kennis te maken

en die kennismaking beviel me goed!

Deze keer dus de vorige coach van Aris Leeuwarden, binnenkort hopelijk uitgebreid de succesvolle huidige coach aan het woord.

AD

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten