woensdag 2 augustus 2023

AANRADER! / NBB ORANGE LIONS ROLLERS: 11-19 Augustus 2023 - Ahoy Rotterdam - Nederlandse basketbalfans met korting naar European Para Championships

Uniek! - De Nederlandse Rolstoelbasketballers M/V zijn Wereldtop en spelen hun EK's dit jaar in eigen huis

NBB-Nieuws 27 juli 2023

Nederlandse basketbalfans met korting naar European Para Championships 2023

In Rotterdam vinden in augustus de European Para Championships 2023 plaats. De Nederlandse rolstoelbasketballers komen daar van vrijdag 11 tot en met dinsdag 15 augustus in actie, vóór zij van woensdag 16 tot en met zondag 19 augustus mogelijke kwartfinales en verder spelen.

En er is goed nieuws voor leden en vrienden van de Nederlandse Basketball Bond. De NBB mag fans namelijk 50 procent korting geven op toegangskaarten. Profiteer daarom van deze actie en zie van dichtbij waarom de Nederlandse rolstoelbasketballers tot de top van de wereld behoren.

1500 atleten

Het is de eerste editie van de European Para Championships, een internationaal paralympisch toernooi waar zo’n 1500 atleten uit 45 landen aan meedoen. Naast rolstoelbasketbal zijn er nog negen andere sporten te bezoeken, zoals rolstoeltennis, para boogschieten en goalball. Ook voor deze sporten dient het EPC als een Europees kampioenschap.

Vanaf dit jaar vindt het toernooi elke vier jaar in aanloop naar de Paralympische Spelen plaats in een grote Europese stad. Voor deze eerste editie in 2023 koos de organisatie voor Rotterdam, wat het toernooi een unieke kans maakt voor Nederlandse fans om kennis te maken met rolstoelbasketbal.

Vrouwen domineren

Het EPC is een uitgelezen kans om het beste rolstoelbasketbalteam ter wereld in actie te zien. De Nederlandse vrouwen werden twee keer op rij wereldkampioen (waaronder in 2023) én komen van een gouden medaille in de Spelen van 2021. Alsof die prestaties nog niet waren: in 2017, 2019 én 2021 werd de ploeg van coach Gertjan van der Linden ook nog eens Europees Kampioen, waardoor ze als favoriet het toernooi ingaan.

Ook mannen aan de wereldtop

De mannen van Orange Lions zijn op hun weg terug naar de wereldtop. Nadat Nederland in 1992 een gouden medaille won op de Paralympics in Barcelona, lieten prestaties een tijd lang op zich wachten. Het team vond de weg omhoog in 2017, met een vierde plaats op het EK. In 2021 won het team dat Europese Kampioenschap. In 2023 werd het team vierde op het wk: kunnen ze dit mooie resultaat vervolg geven met een gouden plak?

Toine Klerks, namens Basketball Experience: “We zijn er enorm trots op dat de rolstoelbasketballers van Orange Lions al jaren laten zien bij de absolute wereldtop te horen. Fans moesten dat tot nu toe vaak op internet volgen. De European Para Championships bieden een uitgelezen kans om de actie van dichtbij te zien. Het gebaar van de organisatie, waarbij we deze korting aan lezers van onze site kunnen bieden, is natuurlijk een hele mooie bonus.”

Bestel hier je tickets. Gebruik kortingscode “NBBEPC50” om 50 procent korting te krijgen op de reguliere toegangsprijs. Met een ticket kun je niet alleen de basketbalwedstrijden in Ahoy, maar ook andere sportwedstrijden in de stad (van die dag) bezoeken. Normaal gesproken kost een dagkaart € 7,50.

Het Originele Artikel en nog heel veel meer over Oranje Basketball vind je op de NBB-site.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten