dinsdag 1 augustus 2023

ORANGE LIONS MANNEN 5X5 verliezen tweede wedstrijd in Polen (na winst in de eerste) 101-100 (OT) / NATIONAAL TEAM NEDERLAND BASKETBALL /

#KoszKadra lepsza od Holandii w drugim sparingu

KOSZ KADRA

Nationale teams Mannen Basketball

30-07-2023

Polen wint van Nederland.

In de tweede vriendschappelijke wedstrijd die werd gespeeld in het WKK Sportcentrum in Wrocław nam het Poolse nationale team revanche en versloeg Nederland met 101:100 na verlenging.

Foto's | Wojciech Figurski/400mm.pl

De Polen begonnen dit keer met Aleksander Balcerowski - door de harde verdediging en de acties van Michał Michalak en Mateusz Ponitka konden ze met 6:0 leiden.

De rivalen herwonnen hun effectiviteit en na de driepunter van Yannick Franke leidden ze tot een gelijkspel.

Jakub Nizioł had de situatie vrij snel onder controle met zijn worpen van afstand. Eindelijk, dankzij het doelpunt van Andrzej Pluta, was het na 10 minuten 28:20.

In het tweede kwart behielden de Wit-Roden hun voorsprong. Coach Igor Milicic gaf de volgende spelers een kans en controleerde de individuele instellingen op het veld. Mateusz Ponitka was erg actief - na zijn volgende vrije worpen en de actie van Balcerowski was het verschil 15 punten.

De eerste helft eindigde met de score 57:44, en de reeds genoemde Ponitka had 21 punten. De rivalen begonnen het derde kwartaal met een 7:0-serie, die later werd onderbroken door Michał Sokołowski.

Oranje versnelde aanvallend en bleef vechten voor een beter resultaat. De 2+1 van Dylan van Eyck bracht hen slechts twee punten dichterbij. Uiteindelijk onder andere dankzij het doelpunt van Sokołowski was het na 30 minuten 72:70.

Aan het begin van het volgende deel van de wedstrijd zorgde Kai Edwards voor de bezoekers op voorsprong. De situatie werd opnieuw veranderd door Balcerowski en Sokołowski. Vooral laatstgenoemde nam de verantwoordelijkheid voor het resultaat op zich. Na korte tijd en de driepunter van Igor Milicic was het verschil zeven punten.

Dit brak echter niet de rivalen die nog dichtbij waren. Met nog zo'n 36 seconden op de klok gaf het spel van Rienk Mast hen weer het voordeel!

Milicic scoorde een doelpunt van afstand. De laatste actie van Oranje veranderde niets aan het resultaat, en dat betekende OT! In de verlenging bleef het erg spannend.

Aleksander Balcerowski deed het uitstekend, maar een grotere voorsprong konden de Polen niet opbouwen. 30 seconden voor het einde betekende zijn driepunter een voorsprong van één punt voor de Wit-Rood.

De Nederlanders konden het lot van de wedstrijd niet meer veranderen en dit betekende de overwinning van het team 101:100. “Deze twee wedstrijden waren erg aan elkaar gewaagd, moeilijk, met veel fouten. Gisteren is het ons niet gelukt om te winnen, en vandaag na verlenging hebben we eindelijk gewonnen.

Er zijn veel positieve dingen aan deze wedstrijd.

We verbeterden de game een-op-een, wat ons grootste probleem was in de eerste game.

Het collectief moet nog worden verbeterd - zei Michał Sokołowski.

Polen - Nederland 101:100 (28:20, 29:24, 15:26, 17:19, d. 12:11)

Polen: Sokolowski 24, Balcerowski 23, Ponitka 21, Nizioł 10, Milicic 9, Pluta 8, Michalak 3, Garbacz 2, Żołnierewicz 1, Zyskowski 0, Wojcik 0

Topscorers  Nederland: Mast 26, Kloof 22, Edwards 14