donderdag 28 december 2023

NRC RECENSIE / CABARET OUDEJAARSCONFERENCE Lebbis & Jansen's 'SUBLIEM' over 2023 Bekijk SUBLIEM via livestream op 28, 29 en 30 december voor Euro 7,50 / MET ZWARTE KAT LIJST VAN NOG VEEL MEER OUDEJAARS-CONFERENCES! /

SUBLIEM | Lebbis & Jansen zijn terug

Bunker Theaterzaken

Cabaret

Bekijk Lebbis & Jansen's SUBLIEM via livestream

Na 17 jaar zijn Dolf Jansen en Hans Sibbel weer samen op het podium te vinden met hun oudejaarsconference, SUBLIEM. Momenteel toeren ze door Nederland, en hoewel alle voorstellingen uitverkocht zijn, kun je toch de oudejaars live meemaken!

Op 28, 29 en 30 december is er een livestream beschikbaar voor SUBLIEM vanuit De Kleine Komedie in Amsterdam. Een ticket kost 7,50 euro. Op de dag van de voorstelling ontvang je een mail met een link en wachtwoord. Zo kun je samen met vrienden en familie op je eigen bank genieten van deze oudejaarsconference van Lebbis & Jansen.

Bestel via deze pagina de tickets voor de livestream!

 

18 okt 2023

Er zijn in het leven altijd dingen die je niet verwacht. 

Mark Rutte die zich iets herinnert. 

Mooi weer op de camping. 

Een talkshowtafel zonder Angela de Jong. 

Linkse samenwerking. 

Een dag zonder ‘deugen’ of ‘woke’ of ‘polarisatie’ 

Een nieuwe voorstelling van lebbisenjansen. 

En laat dat nou gewoon gebeuren, najaar 2023, ruim 4 maanden, ruim 80 voorstellingen, in geselecteerde theaters. SUBLIEM is de Oudejaars 2023 van Hans Sibbel, veelvuldig bekroond cabaretier en kinderboekenschrijver, en Dolf Jansen, liefhebber van rauwe groente en verdwalen. Voor Dolf wordt het zo ongeveer zijn 35e oudejaars, voor Hans is het een terugkeer naar zijn jeugdliefde. En in de voorstelling heeft hij ook heel veel zin! 

*

recensie

Met begeesterde oudejaarsconference vieren Lebbis & Jansen hun terugkeer

Cabaret Dolf Jansen en Hans Sibbel, oftewel het duo Lebbis & Jansen, staan na zeventien jaar weer samen op het podium. Als vanouds zijn sterk engagement, een imponerend spreektempo en een lekkere dosis bravoure de ingrediënten.

‘Geen zorgen voor morgen, geen last op je rug, Lebbis en Jansen zijn terug”, aldus Hans Sibbel (65) en Dolf Jansen (60) in Subliem. Het is hun eerste gezamenlijke voorstelling sinds ze zich vanaf 2007 allebei op solowerk richtten. Hoe kan het ook anders dan dat deze nieuwe samenwerking wordt gevierd met een oudejaarsconference, het genre waarin het duo zich specialiseerde en waarvan het er bijna twintig heeft gemaakt.

Op de vraag waarom ze terug zijn, geven de heren antwoord in een rap: „Omdat niemand zit te wachten op Rutte vijf, zes en zeven / en niemand wil dat Groningen nog onverwachts gaat beven […].” We hebben daarom redding nodig van Lebbis en Jansen, klinkt de onuitgesproken suggestie van het duo dat bekendstond om hun engagement, een indrukwekkend spreektempo en een flinke dosis bravoure.

Daar is niets in veranderd, zo blijkt wanneer Lebbis en Jansen inventieve oplossingen presenteren voor het personeelstekort, het vluchtelingenvraagstuk en de gezondheid van de jeugd. Ook voor de top van het bedrijfsleven hebben ze iets bedacht: ceo’s van vervuilende bedrijven worden, als het aan Lebbis en Jansen ligt, verplicht om met hun gezin „op maximaal 500 meter van hun eigen stinkende fabriek te gaan wonen”.

De complete originele Recensie van de Oudejaars van Lebbis en Jansen van NRC 

lees je   ---  Hier  --- 

*

Kan je er geen genoeg van krijgen? En wil je Meer, meer, Meer en MEER? 

ZWARTE KAT LIJST VAN NOG VEEL MEER OUDEJAARS-CONFERENCES 

vind je   ---  Hier  ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten