donderdag 29 november 2012

En het tumult rond de NBB/NT Heren (etc.) gaat door...

Ex-International Frank Kales en Sportmarketeer Patrick Wouters van den Oudenweijer laten van zich horen op sportknowhowxl.nl :

‘Vernieuwing nodig in Nederlandse basketbalwereld’

door: Lennart Bloemhof | 29 november 2012
Voormalig Ajax-directeur Frank Kales en sportmarketeer Patrick Wouters van den Oudenweijer twijfelen aan het beleid van de Nederlandse Basketball Bond (NBB). “Trainers, coaches, spelers en ex-spelers moeten zich inzetten voor noodzakelijke vernieuwing”, zegt Kales. Wouters van den Oudenweijer benadrukt het belang van langetermijnplanning bij de bond.

Begin november kondigde de NBB aan het nationale mannenbasketbalteam voor twee jaar terug te trekken uit de competitie vanwege geldgebrek. Dat leidde tot verbaasde reacties in basketballend Nederland. Ook bij de internationals, die het nieuws via bekenden vernamen. Die schakelden daaropvolgend belangenorganisatie NL Sporter in om de beslissing terug te draaien.
Zaterdag 24 november jl. stemden 236 van 331 afgevaardigden van de NBB-rayons alsnog met het voorstel in op de algemene vergadering van de bond. Bondscoach Jan Willem Jansen was uit protest afwezig op de vergadering.
Wanbeleid
Frank Kales baalt van de opschorting van het nationale herenteam. Over het besluit is hij niet te spreken. “Ik hoop dat het een truc is om iedereen wakker te schudden. Zo niet, dan is het een teken van onvermogen.”
Er is een andere aanpak nodig, meent de oud-basketballer (93 interlands), op basis van observaties in de praktijk. “Ik was uitgenodigd voor een thuisinterland. Toen ik rondkeek in de zaal zag ik dat de ene helft oud-international was en de andere helft bestond uit familie en vrienden. Er lijkt te weinig te gebeuren om aandacht voor de sport te genereren.”
Dat er geen geld is voor een nationale ploeg, vindt Kales opmerkelijk. “Mijn bondscontributie als speler is 55 euro. Als van alle NBB-leden 3 of 4 euro wordt besteed aan het nationale team, is het budget er. Of mis ik nu iets? Je mag niet aan je nationale team komen. Punt.”

-Meer-

Berend Weijs bij Surinamsports:Geen opmerkingen:

Een reactie posten