vrijdag 9 november 2012

Persbericht Basketball Academy Bergen op Zoom, jaar-2


‘Talenten opleiden en ontwikkelen voor een (basketbal)leven lang’

november 8th, 201, via

Het seizoen is net van start en Giants Academy gaat de tweede jaargang in. De topsportstichting heeft serieuze ambities. Binnen enkele jaren dient er een organisatie te staan die kinderen opleidt en ontwikkelt voor een (basketbal)leven lang. Ook wil het bestuur zich inzetten voor het ontwikkelen van kader voor clubs in de omgeving. “Het mooiste is als we samen met clubs uit zuidwest Nederland een platform kunnen vormen waar talenten en kader samen werken om uiteindelijk weer een prestatieve eredivisieclub in West Brabant op te bouwen.”

Filosofie

Talentvolle kinderen opleiden en ontwikkelen, zijn de voornaamste doelen van de Giants Academy. Niet alleen op basketbal technisch vlak, maar ook op het gebied van school- opleiding. De kinderen, nu nog alleen jongens en in de toekomst eventueel ook meisjes, worden naast de trainingen ook mentale, fysieke en huiswerkbegeleiding aangeboden. In de toekomst zullen nog meer kinderen hun schoolopleiding volgen aan RSG ’t Rijks in Bergen op Zoom, welke beschikt over een LOOT-status. LOOT staat voor Landelijk Overleg Onderwijs en Topsport. Er zijn hier meerdere topsportklassen, waaronder voor basketbal. ’t Rijks is momenteel, samen met Aleco Sport Visions een belangrijke samenwerkingspartner. Doel van de Giants Academy is om een echt opleidingsinstituut voor de regio te worden; voor spelers en kader.

Momenteel zijn er drie teams in diverse competities actief; jongens onder 14 in Regio Zuid, jongens onder 16 landelijk in de Eredivisie en jongens onder 18 in de Hoofdklasse van Regio Zuid. Thuiswedstrijden worden gespeeld in Sporthal Boulevard. Op termijn wordt gestreefd naar een lijn van teams van onder 12 tot en met onder 20. Uiteindelijk dienen de meest talentvolle spelers door te kunnen stromen naar een op een zo hoog mogelijk spelend eerste heren team. Nu is dat het team van West- Brabant Basketball Giants Bergen op Zoom dat uitkomt in de eerste divisie. Giants Academy heeft voor ogen om ooit zelf met een eerste heren team te spelen in de landelijke Eredivisie, met de topsport opleiding als kweekvijver.

Voorzitter Baaij benadrukt dat “een topsport-opleiding houvast geeft aan kinderen in hun verdere loopbaan; ook als talenten uiteindelijk niet de top halen. Ze hebben er hun hele leven plezier van.”
Radar maatschappelijk partner. In Stichting Radar, organisatie voor gelijke behandeling en tegen discriminatie, heeft Giants Academy een maatschappelijk partner met impact. Samen met Radar zijn clinics met een boodschap ontwikkeld; PowerHoops. Kinderen op basisscholen en in het voortgezet onderwijs krijgen van trainers van de Giants Academy basketbal les gebaseerd op het STAR- principe van de Nederlandse Basketbal Bond. STAR is gelijk aan Sportiviteit Teamwork Acceptatie en Respect.
In sport is iedereen gelijk en heb je elkaar nodig om succesvol te zijn en samen plezier te hebben. Radar en Giants Academy zijn begin 2012 gestart met een reeks van zo’n 200 clinics. Bedoeling is dat er nog honderden volgen, waarbij duizenden kinderen in nu nog zuidwest Nederland op een betekenisvolle wijze met basketbal in aanraking komen. Later zullen de PowerHoops clinics ook landelijk uitgerold worden. Giants Academy vindt het van essentieel belang om ook maatschappelijk een bijdrage te leveren aan de directe omgeving.

Zakelijke mogelijkheden

De teams van Giants Academy spelen landelijk en regionaal. Voor bedrijven en instellingen is dit zeker interessant. Momenteel zijn er zo’n 25 organisaties die de stichting ondersteunen. Deze organisaties doen dit veelal vanuit zakelijk en maatschappelijk oogpunt. Zo is er de Giants Business Club waar bedrijven – Business Friends – op informele wijze met elkaar in contact kunnen komen. Zij doen dit tijdens diverse bijeenkomsten gedurende het seizoen. Daarnaast zijn er nog diverse andere mogelijkheden, waaronder het sponsoren van de PowerHoops clinics. Er is ook nog ruimte voor een of enkele hoofdsponsors.

Voor meer informatie kunnen geïnteresseerde partijen terecht bij:
de heer Michel Breuker, bestuurslid Commerciële Zaken (E m.breuker@planet.nl en M 06-21581406), en bij Giel Baaij, voorzitter (E giel.baaij@gbv-advies.nl en M 06-21273352).
 Chiel Baaij, voorzitter

Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen:

Een reactie posten