zaterdag 14 december 2013

De stad van mijn jeugd in het nieuws; Dordrecht en het hoge water

NRC vertelt het verhaal 'Hoe het ene verhaal het volgende triggert';

Beeldverhaal: Wateroverlast? Met de camera naar die kelder in Dordrecht!

Cees van Nes kijkt uit het raam van zijn woning aan de Korte Engelenburgerkade in het centrum van Dordrecht naar het hoogwater. Foto ANP / Robin Utrecht
door Nando Kasteleijn
Media

In deze maandelijkse rubriek beschouwt Martijn Kleppe, onderzoeker aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en gespecialiseerd in persfotografie, bepaalde foto-onderwerpen. Vandaag: de man van de wateroverlast.

Met een fikse storm en springtij waren de omstandigheden vorige week hetzelfde als tijdens de watersnoodramp van 1953. De gevolgen bleven dit keer beperkt tot een paar plekken waar het water over de kades liep. Zo ook bij het atelier van Cees van Nes.
Steeds hetzelfde beeld: Van Nes voor het raam

Zodra het water hoog staat, klotst het tegen zijn raam. Een foto van dat tafereel stond afgelopen zaterdag in onder meer de Volkskrant en het Haarlems Dagblad, daarnaast besteedde het tv-programma Editie NL er aandacht aan. Toch doet de foto erger vermoeden dan in werkelijkheid is.

De foto die zaterdag in de kranten stond was niet de eerste die van Van Nes is gemaakt. In januari 2012, toen er ook hoogwater in Dordrecht was, werd hij door freelance fotograaf Rinie Boon vastgelegd. De foto belandde op de voorpagina van het Algemeen Dagblad.


Meer lezen? Het originele NRC-verhaal met meer foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten