maandag 30 december 2013

Studieruimte Playing for Succes bij Rotterdam Basketbal

REGIO | 28 oktober 2013 | reageer | Door Fons Simons, dichtbij-meeschrijver
(Foto: fonsmm)


ROTTERDAM - Rotterdam Basketbal neemt donderdag officieel de speciale studieruimte voor Playing for Succes in het Topsportcentrum Rotterdam in gebruik. Rotterdam Basketbal onderstreept hiermee de maatschappelijke positie als Sportplus club, die zich inzet voor gezondheid, onderwijs, re-integratie, g-basketbal en veiligheid.

Bijna dagelijks krijgen in het nieuwe onderkomen scholieren van 9 tot 23 jaar extra les om hun kennis extra bij te spijkeren. Het gaat om leerlingen, die hulp nodig hebben om weer op hun eigen niveau te kunnen presteren. De opening heeft plaats voorafgaand aan de eredivisiewedstrijd tussen Rotterdam Basketbal College en BC Apollo uit Amsterdam. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur in de grote zaal.

Playing for Success neemt leerlingen die op school onder hun niveau presteren mee naar een uitdagende en inspirerende plek buiten school. Een WOW-omgeving waar ze zoveel mogelijk positieve leerervaringen opdoen. Daar werken ze samen aan opdrachten op het gebied van taal, rekenen en computervaardigheden.De nieuwe ruimte in een typische basketbalsfeer in het Topsportcentrum draagt bij aan de sportieve omgeving, die de leerlingen helpt beter te presteren en het zelfvertrouwen weer op te krikken. Ook de topsporters van Rotterdam Basketbal College zorgen voor ondersteuning. Behalve bij Rotterdam Basketbal worden ook leercentra opgezet bij de voetballers van Feijenoord en Excdelsior.

Het Playing for Success programma komt oorspronkelijk uit Engeland en wordt in Nederland door onderwijsadviescentrum KPC Groep (www.kpcgroep.nl) geïntroduceerd. Het programma draait inmiddels bij een groot deel van de betaald voetbalorganisaties in Nederland. Rotterdam Basketbal College is de eerste basketbalorganisatie in de Maasstad.

Op www.playingforsuccess.nl is een overzicht te vinden. In Rotterdam heeft een groot aantal Rotterdamse organisaties de krachten gebundeld in de Stichting Playing for Successs Rotterdam. De stichting heeft als streven om het programma met een hoge kwaliteit aan te bieden op drie sportclubs. Er worden twee programma’s aangeboden; voor de doelgroep 9-14 jaar en 15-23 jaar. De programma’s duren ongeveer tien weken, waarin de leerlingen per week ruim 2 uur les krijgen.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 28 oktober 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten