dinsdag 25 maart 2014

Cashmere Wright (GasTerra Flames): een Leven ver van Huis is niet eenvoudig....

...zeker niet voor een jonge Amerikaanse Basketballer;

Jacob Bergsma schreef, ter begeleiding van het onderstaande item van het Groningse Oog TV, luidt als volgt:

“De heimwee voorbij is Cashmere Wright van GasTerra Flames uitgegroeid tot een van de betere spelers in de Dutch Basketball League. En dus maakte het Groningse OOG Tv een tamelijk nietszeggend portret van Wright, waarin de de belangrijkste uitspraak van de Amerikaanse spelverdeler zo ongeveer is dat de temperatuur in Groningen (‘Grunn’) hem wel aanstaat. “Savannah was hot, Cincinatti was cold. En hier is het er precies tussenin.”
Wright is een jonge Amerikaanse basketballer, net van college. Het is eenvoudig te denken dat zo'n speler, na vier jaar studie op een Top-basketball-school, na vier jaar op hoog niveau trainen en spelen, na heel veel reizen (in Amerika, dat is) 'volwassen' is. De praktijk leert dat dit nu juist heel vaak niet het geval is, en zeker niet 'klaar voor het harde bestaan als prof-basketballer in Europa, en het wordt al helemaal moeilijk als zo'n jongen vriendin en kind aan de andere kant van de 'Grote Plas' achtergebleven zijn.

Moraal van het verhaal: ditzelfde effect speelt natuurlijk ook voor jonge Nederlanders die hun heil elders zoeken. Een goede voorbereiding, weten wat je wilt, en wat je te wachten staat, dat soort zaken helpen, zijn eigenlijk onontbeerlijk..!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten