vrijdag 21 maart 2014

Een Oplossing van het Probleem (Gekke) Geert Wilders

Minder Wilders in de Politiek in Nederland en daarbuiten,
Minder PVV in Den Haag, Nederland en EUropa,
en veel MINDER Media-aandacht en Persoonsbeveiliging op Onze Kosten voor 'Gekke Geert';

(o.a.) door invoering van een een CODE; iedere keer als 'Gekke Geert' zich weer eens verbaal te buiten gaat met discriminerende, haat zaaiende of zelfs racistische gekkenpraat ten nadele van individuen en/of groepen, of als hij weer eens met idiote of onuitvoerbare voorstellen komt,
dan moet iedere zichzelf respecterende politicus, journalist, of andere persoon die erbij betrokken wordt (of dreigt te worden), de CODE-woorden:

“Ach, het is 'Gekke Geert' maar – hij is niet beter – , maar als u niet anders voor mij hebt, dan ga ik nu weer verder met belangrijker werk!”

uitspreken, zichzelf afwenden, en verdergaan met wat zij/hij aan het doen was, zonder nog een woord aan 'Gekke Geert' vuil te maken. Dit onder het motto: 'Negeer(t) Geert!'
M.i. De snelste weg naar een oplossing voor alle problemen waarmee wij allen door deze mafkees en zijn hardcore aanhang worden geconfronteerd...


Update: Gelukkig zijn er meer mensen die pleiten voor mijn oplossing:

Van Trouw.nl, gelezen op 21 maart 2014:

Isoleer Geert Wilders, maar doe dat samen
Ton Planken − 20/03/14, 14:32
© anp. Mediamakers, het is geen nieuws als Wilders weer van een paar zinsnedes bevalt!

opinie TON PLANKEN Geert Wilders weet met onaanvaardbare kreten kiezers te paaien. Maar macht heeft hij niet, stelt Ton Planken. Behandel hem daar dan ook naar.

Wilders heeft géén regeringsmacht, noch grip op het beleid, zoals andere oppositiepartijen die wel hebben

En weer is het Wilders gelukt: een onaanvaardbare kreet de wereld in gooien en, ongetwijfeld tevreden toezien hoe goedwillende landgenoten in soms overspannen bewoordingen ('Hitler') reageren.

PvdA-leider Samsom ging zelfs de minister-president te lijf, omdat die niet fel genoeg zou hebben gereageerd op Wilders' behoefte Marokkanen het land uit te gooien. Alsof dát helpt.

Waarom gunnen we Wilders toch elke keer weer de vloer ? Met electorale gevolgen. Dat kan anders. Er zijn verscheidene methoden om Wilders' invloed flink af te zwakken.

Geen nieuwswaarde
Gewoon negeren bijvoorbeeld. Dus niet reageren op wat hij ook roept, en wáár hij het ook maar roept: in Kamerdebatten, in tv-debatten, op campagnes, in persconferenties, op Twitter. Laat maar schreeuwen. Als het daarna meteen platvalt omdat niemand reageert, is het beoogde effect al voor een deel weg.

Heus, beste mediamakers, het ís geen nieuws als Wilders weer van een paar zinsnedes bevalt. Hij heeft géén regeringsmacht, noch grip op het beleid, zoals andere oppositiepartijen die wel hebben. Hij heeft geen medestanders in het parlement; hij kan niet eens iets blokkeren. Zelfs in zijn fractie willen ze wel anders: één PVV'er is al weggelopen.

Wilders is dus geen politieke factor van belang. Ken hem dan ook geen gewicht toe en laat die persconferenties van hem maar lopen. Ook als je bang bent dat andere media wel gaan. Je hóeft hem ook niet uit te nodigen voor een tv-debat, hoor. Je hoeft ook niet beledigde allochtonen voor de microfoon te noden om te reageren. Zelfs een kwetsende rapper niet. Dat geeft alleen maar ruis, en speelt Wilders in de kaart.

Een vergelijkbare redenering geldt alle politici die zich nu nog verplicht voelen te reageren als Wilders wederom individuen of groepen op de ziel heeft getrapt. Geachte ministers Rutte, Asscher, Timmermans, fractieleiders Pechtold en Samsom: bespaart u zich liever de moeite.

Vorm voor die situaties in de Tweede Kamer zoveel mogelijk één front tegen Wilders en diens onaanvaardbare gedrag

Eén front
'Ja maar, die kiezers dan? In de peilingen is de PVV nota bene de grootste partij!'

Zeker, nu nog wel, maar u gelooft toch niet dat als u Wilders een kakofonie van verketteringen toedient, dat kiezers bij hem weghoudt?

En heel andere, tegengestelde, oplossingsrichting is om telkenmale wél te reageren als Polen, Marokkanen of andere bevolkingsgroepen weer eens worden geschoffeerd en weggezet.

Maar doe dat dan gezamenlijk. Vorm voor die situaties in de Tweede Kamer zoveel mogelijk één front tegen Wilders en diens onaanvaardbare gedrag. Dat moet haalbaar zijn, nu we al een gedoogcoalitie hebben van VVD, PvdA, D66, CU en SGP. Ook GroenLinks, de SP, de Partij voor de Dieren en 50Plus zullen zich voor deze reacties wel willen aansluiten.

En laat dan bij toerbeurt telkens maar één persoon namens dat totale front reageren. Waardig, weloverwogen, met argumenten, in taal die de potentiële PVV-aanhang kan bevatten. Bewindspersonen kunnen volstaan met verwijzen naar die gezamenlijke verklaring. Ook nuttig voor ons imago in het buitenland.

Voedingsbodem wegnemen
De gedeelde afkeer van Wilders' uitlatingen bij al die partijen móet een vorm krijgen, een vorm die kiezers verrast en doet beseffen dat de man he-le-maal niets voor hen klaarmaakt. Hamer dát er dan in.

De derde en meest vruchtbare lijn, zeker in combinatie met de vorige, zou kunnen zijn: zoveel mogelijk de voedingsbodem wegnemen die kiezers ertoe brengt Wilders te steunen. Politici kunnen beginnen met onafgebroken aangeven dat de problemen en fenomenen die tot afkeer van de politiek of gebrek aan vertrouwen leiden, niet alleen zullen worden benoemd, maar dat er ook aantoonbaar effectief aan wordt gewerkt.

Maak ook duidelijk bij welke onderwerpen directe inspraak van burgers kan en zal worden georganiseerd. Het aantal te bouwen huurwoningen in je stad of wijk bijvoorbeeld, of het aantal koopzondagen, de hoeveelheid blauw in jouw buurt, de thuiszorg.... Zodat burgers nooit meer kunnen zeggen: 'Ze luisteren tóch niet naar ons'.

Ton Planken: communicatieadviseur, voormalig parlementair redacteur NOS. Planken was lid van de commissie-Meijerink, die voor de rechtbank Amsterdam de tv-verslaggeving van het eerste proces-Wilders evalueerde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten