vrijdag 28 maart 2014

Leuke Actie, daar kent het Nederlandse Basketball er te weinig van...'Basketmob zestigjarig Rotterdam Basketbal op CS' (Fons Simons op 'Dichtbij')

We, als Nederlands Basketball, blinken er niet in uit onszelf buiten de de zalen, voor het grote publiek dat ons (nog) niet kent, te manifesteren. Daarom hulde voor RoBa dat een mooie stunt bedacht om haar jubileumjaar (60e!) van start te laten gaan..!

REGIO RoBa Club | 16 maart 2014 | Door fonsmm, dichtbij-meeschrijver
Vincent Krieger voert de basketmob aan. De flashmob van de basketballers trok veel aandacht. (Foto: Fons M.M. Fotografie)
zoom out

ROTTERDAM - De viering van het zestigjarige jubileum van Rotterdam Basketbal is zaterdag op spetterende wijze begonnen. Een basketmob trok de aandacht van duizenden mensen op het nieuwe Centraal Station in Rotterdam.

Onder leiding van basketballegende Vincent Krieger schoten rond de klok van elf uur meer dan honderdvijftig basketballers uit alle hoeken van het pas geopende Centraal Station in Rotterdam. Spelers van de U10, maar ook de basketballers van het eredivisieteam.

Met handgeklap begeleid door ritmisch stuitende basketballen werd de aandacht getrokken van de duizenden mensen, die zaterdagmorgen, vaak voor het eerst, het reusachtige Centraal Station bezochten: een groene zee van jubileumshirts met het rugnummer 60.

Een dribble-battle tussen de allerjongsten en de senioren van heren 1 en 2 zorgde voor veel applaus. Een ware ovatie klonk na de ultra korte demonstratie van Vincent Krieger, ook bekend als Vinrock. Hij liet horen, dat je ook met twee basketballen muziek kunt maken.

Even snel als ze gekomen waren verdwenen de basketballers weer uit de hal. De mededelingen van de omroepster waren weer gewoon te horen. De viering van het zestigjarige bestaan van Rotterdams oudst nog bestaande basketbalclub was op spectaculaire wijze begonnen.

Natuurlijk waren de fotografen aanwezig:
Kijk op Luka de Kruijf Photography. of Fons M.M. Fotografie.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 16 maart 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten