donderdag 17 april 2014

Een maand zijn dood kreeg Philip Seymour Hoffman zijn ultieme eerbetoon...

Ik ben een grote film-liefhebber en verzamelaar, heb er veel te weinig tijd voor -maar dat ter zijde-, en natuurlijk kende ik de naam Philip Seymour Hoffman. Maar of ik zelfs maar een gemakkelijke vraag over hem goed zou kunnen beantwoorden bij 1-tegen-100?! Dat hij de hoofdrol in 'Capote' speelde zou misschien nog net lukken...maar verder... En nu is hij dood, erg jong nog. Op NRC.nl vond ik een artikeltje met een verwijzing naar een fraai eerbetoon, het staat hieronder:

Van NRC.nl, Kijken, door Frank Huiskamp : een maand later heeft Philip Seymour Hoffman zijn ultieme eerbetoon
Philip Seymour Hoffman als Truman Capote, hij won er een Oscar mee

Iets meer dan een maand geleden overleed acteur Philip Seymour Hoffman. Winnaar van een Oscar, geroemd als een van de, al dan niet de beste karakteracteur van zijn generatie. Er zijn al vele eerbetuigingen voorbijgekomen, maar geen indrukwekkender dan die van de Amerikaan Caleb Slain. 47 films van Hoffman in twintig minuten, bijzonder knap in elkaar gezet.
Slain was er naar eigen zeggen 200 uur mee bezig de verschillende fragmenten te bewerken voor zijn video:
“Zijn nalatenschap verzamelen is een van de meest uitdagende ervaringen geweest die ik ooit heb gehad als editor en tegelijkertijd ook onbeschrijflijk belonend.”
In de twintig minuten die Slain verzamelde is goed de variatie van Hoffman als acteur te zien. Van zijn rollen in Magnolia en Happiness tot die in Capote en Doubt, alles komt langs. Een volledige lijst van de films waaruit fragmenten zijn gebruikt voor dit eerbetoon, vind je hier.

P.S. Hoffman (A Tribute) from Caleb Slain on Vimeo.
Geplaatst in:
Film
Lees meer over:
overlijden
Philip Seymour Hoffman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten