woensdag 9 april 2014

Reis-Tips (1) - 'Zuurstoflounge' (van NRC.nl)

Reizen; een van de leukste dingen die een mens kan doen -tenminste, zo denk ik erover-, maar ook een van de swaarste, meest onvoorspelbare, lastige dingen die je kunt bedenken. Zeker als het naar onbekende bestemmingen gaat. Vandaar de eindeloze aantallen 'Tips' die op het Net, in Kranten, Magazines, en op nog heel veel andere plaatsen te vinden zijn. Maar hoe vind je de juiste informatie, op het juiste moment, en heb je deze beschikbaar als je ze nodig hebt? Tsja, dat blijft lastig, zelfs met mobiel internet op steeds meer plaatsen beschikbaar...dan moet je nog maar net op dat moment, soms in de stress, de juiste zoektermen weten te bedenken... Blijft dus interessant..! Hier af en toe een leuke Tip...

Zuurstoflounge
NRC| pagina 16 - 17 - 5 april 2014

Michael Jackson had altijd een zuurstoftank bij zich, waar hij ook heen reisde. Misschien zijn er mensen die zijn voorbeeld hebben gevolgd en ook zo’n tank met zich meetorsen, maar als ze naar het Shangri-La hotel in Lhasa in Tibet gaan, kunnen ze hem thuislaten. Het hotel heeft namelijk een nieuwe zuurstoflounge ingericht.

Lhasa ligt boven de 4.000 meter en toeristen die vers uit het vliegtuig stappen (vanuit Nederland bijvoorbeeld, dat 5 meter onder de zeespiegel ligt) kunnen daardoor last krijgen van een fikse hoogteziekte of een hoogtegerelateerde flauwte. Na het inchecken gewoon even gaan liggen in de Oxygen Lounge en het ademen gaat een stuk makkelijker. Gebruik van de lounge is gratis.

Afbeelding van 'urban-oasis'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten