vrijdag 20 maart 2015

Ik Ben Blij met Wat Sport1 allemaal doet voor het Basketball in Nederland, maar...

...er is ook ruimte voor verbetering..!

Over een paar uurtjes gaat het weer los: 'March (and April) Madness', de Mannen van de beste 64 Teams van het Amerikaanse College Basketball in de NCAA Division-1, zullen elkaar weer drie weekenden op leven en dood bevechten om een van de meest begeerde 'Kronen' in de (Amerikaanse) Sport. Voor het maandagochtend vroeg – onze tijd – is, zal mijn 'Bracket' – en die van vele andere liefhebbers – waarschijnlijk 'busted' zijn, maar dat geeft helemaal niets; het gaat om de 'Beleving', de 'Sensatie', de Spanning en – vooral – het Grote Genieten van bijna alles dat onze Sport zo mooi maakt..!


En dat wij Basketball-Liefhebbers in Nederland dat een beetje kunnen volgen hebben we te danken aan het Internet en – vooral – Sport1, de Sportzender die inmiddels voor het tweede seizoen het hele Scala aan Top-Basketball in de huiskamers van haar abonnees brengt, Oranje-Mannen, NBA, NCAA en EuroLeague, en – last but not least – eeen rol heeft gespeeld in het redden van ons Nationale Mannen Basketball. Niets dan Lof & Respect dus voor Sport1!

Maar – en dat is niet bedoeld als kritiek, maar eerder als vriendelijke suggestie waarvan ik de consequenties niet heb doorwrocht, noch heb uitgespit – het kan altijd beter...

Mijn suggestie voor Verbetering zou zijn: zendt het hele Toernooi een-op-een uit zoals dat op 'National TV' in de USA gebeurt, met het Amerikaanse geluid – inclusief commentaar. Dat zal veel toevoegen aan het 'Grote Genieten' van de echte Nederlandse Basketball Die-hard', en ik vermoed dat slechts een enkeling er moeite mee zal hebben dat er geen Nederlands commentaar bij zit. Pik er dan een of enkele absolute Topwedstrijden per dag uit die wel wordt voorzien van Nederlands Commentaar – Mart Smeets, Frank Visschraper, Ronald van Dam en Frank Wielaart (ik hoop dat ik niemand vergeet) doen/kunnen dat natuurlijk uitstekend, maar leg daarbij iets meer de nadruk op het uitleggen van de regels en het spel inhoudelijk. Daar is namelijk bij de Sportliefhebbers die geen Basketball-Diehard zijn erg veel behoefte aan – dat blijkt mij steeds neer als ik er met mensen van die categorie over basketball praat – en 'we' moeten nu eenmaal juist nu veel energie in 'Zending Bedrijven' steken, willen we alle positiviteit die er sinds 'de Zomer van 2014' is losgekomen, en hopelijk nog meer los zal gaan komen in 2015 en verder!

Nog een paar feitjes over 'March Madness' – ik zou er graag uitvoerig meer over schrijven, maar daarvoor is de tijd tussen 'Decission Sunday' en het moment waarop het Feest losbarst gewoonweg te kort – .

-March Madness bestaat inmiddels 76 jaar,
-in die tijd zijn er 35 verschillende Kampioenen geteld,
-daaronder UCLA(11x), Kentucky(8), North Carolina(5), Idiana(5), Uconn(4) en Duke(4),
-dat houdt tevens in dat er nog 33 titels verdeeld werden onder 29 andere Kapioenen...
-het begon met slechts 8 teams, die situatie duurde 11 jaar,
-sinds enkele jaren zijn dat er 64 – en 9 extra waarvan er zich 4 via een Play-In – bij die 64 spelen –

Er zijn in het Seizoen 2014-2015 in totaal 351 Scholen op Division I-niveau actief.

Kijken dus op Sport1!

AART DEKKER meer -- Basketball -- van Aart op zijn Weblog -- Hier --



Meer over Bracketology:

Zoals gebruikelijk vulde ook Barack Obama weer voor het oog van camera's in; je vind het verhaal en de video -- Hier --

Op Fansided een artikel over de meest onderschatte deelnemende scholen, lees je -- Hier --


Geen opmerkingen:

Een reactie posten