dinsdag 12 april 2016

DBL / REFS / SPELREGELS / BEKERFINALE HISTORISCH / TOPPERS IN HET NEDERLANDSE BASKETBALL / IBASKETBALL: Paul van den Heuvel & Antio Sinternikolaas: 'iBasketball TV 22: ref Paul van den Heuvel over Instant Replay'

Het is al weer een week of twee geleden, dus de meeste liefhebbers en geïnteresseerden hebben het onderstaande artikel natuurlijk allang op iBasketball gelezen. Maar voor degenen die het tumult over het slot van de NBB Beker Finale tussen Zorg&Zekerheid Leiden en SPM Shoeters Den Bosch gemist hebben - de op basis van TV-beelden afgekeurde treffer na de buzzer van Mohamed Kherazi, en of dat nu eigenlijk reglementair wel mocht -, zie hieronder.

De tweede reden dat ik het bericht overneem heeft te maken met de Scheids-rechter die deze moedige en juiste beslissing durfde te nemen - Antio Sinternikolaas, in mijn ogen al vele jaren 'de Beste die we hebben in Nederland', zowel op basis van kwaliteit als op basis van persoon en attitude -, en de man die het 'Wat, hoe en waarom' hieronder toelicht - de afgelopen zomer als actieve Ref op DBL-niveau afhaakte; Paul van den Heuvel, ik ben van mening dat Paul een unieke persoonlijkheid in het kleine Nederlandse Basketballwereldje was, is en - hopelijk - nog lang zal blijven. Heel lang een van de Refs die Internationaal actief was, het daar ook erg goed deed, en soms een lading op zijn bord nam die je van iemand die geen full-professionele Ref is, eigenlijk niet zou mogen verlangen. Zo floot hij in de zomer van 2009 zowel de WU20-EK en die van de MU20, en overwoog hij zelfs nog om ook een derde - dat zou dan de MU16 zijn geweest - "omdat er nu eenmaal niemand uit Nederland beschikbaar was. Ieder Toernooi kost een Ref toch wel zo'n twee zware weken! Daarnaast is Paul door zijn extroverte persoonlijkheid iemand die gemakkelijk benaderbaar is, en ook zelf gemakkelijk mensen benadert, en die kwaliteit komen we in ons kleine wereldje nog wel eens wat te kort...

Om deze redenen zet ik beide refs bij in mijn rijtje van 'Toppers in het Nederlandse Basketball'!


Overgenomen van iBasketball.nl, originele post vind je   ---  Hier  ---
iBasketball TV 22: ref Paul van den Heuvel over Instant Replay

Paul-vd-Heuvel_Tweet_2016-03-28 at 22.11.33
En dan gaat opeens de telefoon. Een bekende stem meldt zich. Basketballpassie doorspekt de woorden. Paul van den Heuvel, tot recent FIBA- en DBL-referee, heeft de artikelen op iBasketball over de Bekerfinale gelezen.

Paul biedt aan, toelichting te geven op de vele vragen die zijn opgeworpen. Nu is Paul geen onbekende bij iBasketball. Een klein jaar geleden spraken we in iBasketball TV met hem over zijn carrière, de wijze van arbitreren, en de scheidsrechterlijke talenten nu en straks. Na de roerige slotfase van de NBB Bekerfinale, waarin een beslissing van de scheidsrechters over wie er gewonnen had, uitbleef totdat de NOS-beelden bestudeerd waren, lopen we met Van den Heuvel door de lijst van vragen en onduidelijkheden. Vanmiddag spraken we via Skype met hem.
Wat ons betreft heeft hij op alle punten helderheid geschapen. Kijkt u zelf, en laat ons weten (op de iBB website of viade iBB Facebookpagina) wat u van zijn uitleg vindt!
Morgen staat Ziggo Sport paraat bij ZZ Leiden versus Landstede Zwolle, dus wees voorbereid: kijk naar het gesprek met Paul van den Heuvel, want het is niet ondenkbaar dat er binnenkort opnieuw Instant Replay wordt ingezet!
Zorg ervoor dat u precies weet, wat dan de regels zijn. (Dan heeft u altijd een alibi.)
(Straks onderweg en offline? Download dan hier alvast de podcast in .mp3 formaat !)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten