zaterdag 23 juni 2018

ORANJE BASKETBALL / NMT / NBB: Tal van activiteiten rond WK-kwalificatieduels Orange Lions


Tal van activiteiten rond WK-kwalificatieduels Orange Lions

20 juni 2018 15:20:00

Over een week spelen de Orange Lions twee WK-kwalificatiewedstrijden tegen Roemenië en Italië. Dat betekent twee dagen topbasketball in de MartiniPlaza in Groningen, de basketbaltempel van Noord-Nederland. Maar behalve dat je de Nederlandse mannenploeg van bondscoach Toon van Helfteren en zijn assistent-coach Sander van der Holst aan het werk  kunt zien, gebeurt er op donderdag 28 juni en zondag 1 juli nog veel meer rond de twee duels. Hieronder vind je een overzicht van alle (deels besloten) activiteiten.

Donderdag 28 juni 
18.00 uur-19.00 uur: bijeenkomst Money Ball Club met de presentatie van de Orange Lions Academy. Leden van de businessclub van de Orange Lions en de media kunnen kennis maken met Marco van den Berg, de nieuwe hoofdcoach van het nieuwe opleidingsprogramma aan de mannenkant. Ook een deel van de talentenselectie is hierbij aanwezig.


20.00 uur: WK-kwalificatiewedstrijd Nederland - Roemenië


Zondag 1 juli
13.00-16.30 uur: Coach Clinic van de NBB. Marco van de Berg, hoofdcoach van de Orange Lions Academy, trapt om 13.00 uur af. Hij gaat het hebben over de fastbreak. Om 14.50 uur is het woord aan voormalig NBA-analist Ermay Duran over scouting en videoanalyses op topniveau. De clinic wordt  afgesloten met een bijdrage van Donar-coach Erik Braal. Hij spreekt van 15.15 tot 16.30 uur over  de verdedigende aanpassingen van Donar van wedstrijd naar wedstrijd. 


Deelnemers aan de clinic hebben de mogelijkheid om aansluitend om 17.00 uur te dineren in de businessclub en de interland te bezoeken.


Klik hier om je aan te melden voor de clinic (kosten 45,00 euro).
 
Klik hier om je aan te melden voor de clinic met diner (kosten 60,00 euro).


15.00 uur-16.30 uur: spelregelbijeenkomst voor de media. Internationaal scheidsrechter Antio Sinterniklaas en FIBA Instructor Edwin Wallaart nemen de aanwezige journalisten mee in de soms gecompliceerde wereld van de (nieuwe) spelregels en arbitrage.

18.00 uur: WK-kwalificatiewedstrijd Nederland - Italië

Dit bericht is overgenomen van de NBB-site, originele Post   ---  Hier  ---Geen opmerkingen:

Een reactie posten