dinsdag 30 augustus 2016

DBL / LEON KERSTEN / HET VERHAAL NICK OUDENDAG / LANDSTEDE ZWOLLE: 'Een Mooi Verhaal over een Come-back van Bijzondere Speler'

Nick Oudendag Komt Terug in de DBL – naar aanleiding van een Verhaal van Leon Kersten

Hij maakte bij het eerste en een van de betere Nationale MU20-teams, in de tweede editie van het MU20-B-Divisie-toernooi van 2006 in Lisabon, deel uit van een Trio Lange Mannen van Internationale Top-potentie; Nick Oudendag kon -net als Henk Norel en Robert Krabbendam, drie 'Seven-footers' met echt Talent- in principe overal terecht. Of het nu Zuid-Europese Topcompetities of Amerikaans College Basketball betrof, of zelfs de NBA; er was bekend dat Nederland drie mannen met mogelijkheden had rondlopen. Daarna scheidden hun wegen zich flink; Henk Norel zat al in Spanje en werd niet veel later Gedraft, Robert Krabbendam vertrok naar Virginia Tech (nieuw) in de befaamde ACC-Conference, en Nick Oudendag...die bleef eerst in Nederland, liep daar een aantal clubs af, speelde twee jaar -en vaak goed ook- bij Antwerp Giants in België, en kreeg iets van een stempel dat hem steeds meer in de weg ging zitten. Ik moet zeggen: 'Ik heb altijd een zwak voor hem gehad'. Want ik was overtuigd van zijn basketball-mogelijkheden en ook dat Nick een goeie gozer was...

Twee jaar geleden maakte hij deel uit van het -min-of-meer bijeen geraapte- Nederland-B/C-team dat in de Wonderbaarlijke Zomer van 2014 de eerste Kwalificatie voor een EK in 26 jaar bewerkstelligde. En hij was niet zomaar een pionnetje in dat team; hij scoorde bijna een 'Double-double' gemiddeld, en dat doen niet zoveel spelers hem na. Je zou verwachten dat zo'n speler altijd 'ergens goed terecht kan', maar hij raakte alleen maar meer op drift, en zag waarschijnlijk meer verschillende clubs, in meer verschillende landen in korte tijd, dan welke Nederlandse speler ooit -al kan ik er best een of twee over het hoofd zien wat dat aangaat...

En nu heeft hij dus nog maar eens flink geïnvesteerd in een poging om weer een goede come-back in de DBL -en waarschijnlijk hopelijk meer op termijn?- hij gaat spelen bij Landstede Zwolle, en als hij daar op de top van zijn vermogen kan presteren zullen de Zwollenaren een hele goede aan hem hebben. Ik hoop dat het hem lukt, en zal hem zeker met veel aandacht volgen!


Leon Kersten schreef een mooi verhaal over het bijzondere Off-season van Nick Oudendag:

"PIJN, VEEL PIJN, MAAR HIJ IS TERUG; NICK OUDENDAG
29 AUGUSTUS 2016
Pijn, veel pijn, ’s avonds in bed was de pijn niet te harden, verschrikkelijk. Tegelijk was er voldoening, omdat Nick bezig was met wat hij het liefst doet: basketballen. Wakker en toch dromen in Las Vegas, van een carrière met ups en (teveel) downs, over Oranje, over het leven van een prof.

Nick Oudendag is komend seizoen terug op de Nederlandse basketbalvelden. Een speler met een verleden of etiket of hoe je het ook wil noemen. Landstede dat toch een beetje de plek aan het worden is waar ontregelde carrières weer op het rechte spoor worden gezet, durft het aan met een in potentie uitstekende center.

Het moet iets meer dan een half jaar geleden zijn geweest dat Oudendag dacht: ik wil, ik moet nog één keer in mezelf investeren. Hij keek naar zijn spaarrekening, daar stond niet genoeg op. Dan maar een baantje erbij via een uitzendbureau.

Doel was het Impact Basketball summer camp in Las Vegas. Niet het minste, ook niet het goedkoopste. NBA-potentie daar wordt mee geadverteerd. Nou en, Nick is 29 en voor niemand bang. Op naar Las Vegas.

Vijf weken in basketbalwalhalla. Trainen, keihard trainen, op het veld en in het krachthonk. Pick up games en aan het eind van de periode nog summer league.

Van de stad Las Vegas, een trekker bij uitstek, kreeg Nick amper iets mee. Zes dagen in de week keihard werken, op zondag vrij.

De eerste twee weken waren hel. Zoveel spierpijn .....
....
...
.."


Het hele verhaal -met video- van Leon lees je op zijn Blog --- Hier ---


Leon Kersten schreef ook al eerder een paar verhalen die in relatie tot Nick Oudendag zeker de moeite van het teruglezen meer dan waard zijn:

1) Basketballers-een-verademing

2) Een-mooie-dag-voor-het-nederlands-basketbal-nu-aan-de-slag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten