vrijdag 12 augustus 2016

RIO OS 2016 / TRANENTREKKEND MOOI! / HIER WORD IK VROLIJK VAN / RUGBY: Fuji wint de Eerste Medaille voor een Pacifische Kleine-Eiland-Natie!

Iedereen in Nederland heeft het natuurlijk allang gezien: hoe de 7-ens Rugby van de Fuji-eilanden hun Gemenebest-genoten van Groot Brittannië vernietigden in de Finale op de RIO OS.

Maar omdat er misschien nog wel meer mensen ergens in den vreemde op de camping staan, en -net als wij- zouden kunnen kampen met CanalDigital-problemen, omdat het zo laat was toen het live op TV was, en gewoon omdat het zo mooi is...

Om met Churandy Martina  te spreken:
"Het is goed om te zien dat mensen blij worden als ik blij ben...
en daar word ik dan weer blij van...
en zo wordt de wereld een klein beter mooier!"

Fiji viert eerste medaille

Fiji, een eilandengroep met minder dan negenhonderdduizend inwoners, won afgelopen nacht voor het eerst een medaille op de Olympische Spelen. Het was meteen goud: de rugbyers wonen de olympische sevensfinale van Groot-Brittannië. De medaille ging in het land niet bepaald onopgemerkt voorbij: op internet verschijnen steeds meer video's van feestvierende Fijianen. Al Yazeera ging langs bij de blije bewoners van het land.


Gepubliceerd op 12 aug. 2016
Fiji's has won its first ever Olympic medal and it's a gold.The Fiji rugby sevens team thrashing Great Britain in the final.Both sides were unbeaten going into the gold medal match but there was only one team in it with Fiji running away 43 - 7 winners.- Subscribe to our channel: http://aje.io/AJSubscribe- Follow us on Twitter: https://twitter.com/AJEnglish- Find us on Facebook: https://www.facebook.com/aljazeera- Check our website: http://www.aljazeera.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten