dinsdag 30 augustus 2016

EUROBASKET 2017 KWALIFICATIE / BASKETBALL BIJ DE BUREN BELGIE: Eddy Casteels: "Aanvaarden dat we groepsfavoriet zijn"


Originele bericht van Sporza.be, met drie video-interviews,  vind je   ---  Hier  ---, of click op de kleine kadertjes onderaan het grote kader hieronder.


Casteels over EK-kwalificatie: "We gaan voor de groepswinst"

MA 29/08/2016 - 17:06Vanaf 31 augustus proberen de Belgian Lions een ticket voor het EK af te dwingen. De wedstrijden tegen Cyprus, Zwitserland en IJsland lijken geen al te zware klus. "Door de vele afwezigen zal het misschien op een andere manier moeten gebeuren, maar we moeten ons gewoon kwalificeren", zegt bondscoach Eddy Casteels.
"De voorbereiding heeft ons een goed gevoel opgeleverd, maar wat heb je aan een goeie voorbereiding als de kwalificatiecampagne niets opbrengt?", is bondscoach Eddy Casteels duidelijk. "We beginnen vanaf nul. Dat is de harde realiteit."
Laat het me typisch Belgisch noemen: tegen grote ploegen zijn we altijd klaar, maar tegen kleinere teams presteren we soms erbarmelijk. Het is aan mij als coach om daar op te anticiperen en het tegendeel te bewijzen.
De tegenstanders in groep A van het kwalificatietoernooi lijken haalbare kaarten. "Ja, zeer zeker", bevestigt Casteels. "Dat kan ik niet ontkennen. We spelen niet tegen de grootmachten, maar dat is net het addertje onder het gras."
"Laat het me typisch Belgisch noemen: tegen grote ploegen zijn we altijd klaar, maar tegen kleinere teams presteren we soms erbarmelijk. Het is aan mij als coach om daar op te anticiperen en het tegendeel te bewijzen."
De Belgen, die volgens Casteels groepsfavoriet zijn, missen enkele sterkhouders. Hoe schat de bondscoach hun afwezigheid in? "Het geeft een nieuw karakter aan onze ploeg."
"Jongens als Hervelle en Van Rossom zijn met kleine problemen niet in orde geraakt, met Gillet en Serron hebben we tijdens de voorbereiding twee sterkhouders verloren."
"Maar ik stel vast dat 12 jongens klaar zijn. De breedte van de kern is er. Het zal misschien op een andere manier moeten gebeuren, maar we moeten ons kwalificeren."

Matchen tegen Cyprus, IJsland en Zwitserland

De Belgische selectie bestaat uit: Lionel Bosco (Mons), Khalid Boukichou (Oostende), Maxime De Zeeuw (Oldenburg), Ioann Iarochevitch (Luik), Vincent Kesteloot (Okapi Aalstar) Jean-Marc Mwema, Retin Obasohan (Avellino), Jean Salumu (Oostende), Loic Schwartz (Charleroi), Jonathan Tabu (Bilbao), Kevin Tumba (Charleroi) en Hans Vanwijn (Limburg United).
In de Lotto Arena staan er drie EK-kwalificatiewedstrijden op het programma: op 31 augustus tegen Cyprus, op 7 september tegen IJsland en op 14 september tegen Zwitserland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten