vrijdag 23 maart 2018

AD COLUMNIST SJAAK BRAL / VVD (E.A.): Slogans - 'Conclusie: smakeloosheid scoort.' / HUMOR / VERKIEZINGEN GEMEENTERAAD 2018
@SjaakBral
Via Topics.nl, post   ---  Hier  --- Veel meer Sjaak Bral op AD.nl   ---  Hier  ---

Van de tien slechtste politieke slogans van 2018 zijn er vier van de VVD, de partij die dit land al decennialang regeert. Conclusie: smakeloosheid scoort.


Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2014 eindigden de liberalen ook al hoog met hun braaktaal. 'Stem op een goede Peer. Daar plukt Uden vruchten van', door de VVD in Uden, was bijna uitgeroepen tot winnaar. 'Wij willen meer kunstgras voor onze hockeyers - Stem VVD!' door de afdeling Nunspeet stond toen ook in de schaamlijst. Dit jaar is het niet veel beter gesteld. Al was de concurrentie groot. 'Omdat u goed groenbeheer belangrijker vindt dan theatervoorstellingen', stelt de SGP in Zaltbommel. Logisch. In het theater voegt de werkelijkheid zich naar de fictie en dat gebeurt bij religies al eeuwenlang; ze zijn allang voorzien van theater. 'Voel de liberaal in je', een kreet van de VVD Woerden, blijkt gejat van de JOVD, de jongerenafdeling van de liberalen. Niet iedereen zal blij zijn met de verpakking waarop deze slogan staat afgedrukt: een pakje condooms. De VVD Zoetermeer verspreidt eigen condooms met een andere tekst: 'Gewoon. Doen.' Het idee inspireert me: ik pleit voor meer teksten op een condoom. Liedteksten, waarom niet? 'Kleine jongen', 'Sta op als je voor Holland bent' of 'Harder dan ik hebben kan' schieten mij nu te binnen. Een andere notering uit de top 10 van de slechtste politieke slogans van 2018: 'Voor elkaar en morgen', van het CDA in Veere. Alsof je vandaag niks hoeft te doen voor een ander.

Winnaar van de verkiezing is de slogan 'Zo vrij! Als een aardbei!' van de Beverwijkse politieke partij Vrij! Een onbegrijpelijke slogan, totdat u hoort dat 'aardbei' de bijnaam is voor een inwoner van Beverwijk. De zonnekoninkjes schijnen goed te gedijen op de oude bedding van de Wijkermeerpolder. Wederom eindigde dit jaar een VVD-slogan nét niet op nummer 1: 'Minder belasting. Meer bitterballen' van de lokale liberalen uit Delft. Reken maar dat ze het een eer vinden. Ik las onlangs in een wetenschappelijk tijdschrift dat twee procent van de bevolking van ieder land in de wereld bestaat uit complete idioten. Bijzonder, dat ze in Nederland allemaal bij de VVD zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten