vrijdag 16 maart 2018

HIER WIL IK WEL NAARTOE / IEMAND DIE MEE WIL? - China door de ogen van Ruben Terlou, Bibliotheek Ypenburg - donderdag 19 april 2018, 19.30–21.15 uur / VPRO TV REIS SERIE / DWARS DOOR CHINA


cid:171015215@15092010-1B98


Uitnodiging:
China door de ogen van Ruben Terlou
bibliotheek Ypenburg, donderdag 19 april, 19.30 – 21.15 uur

Ruben Terlou

Opnieuw reisde Ruben Terlou door China voor een documentaireserie. In Door het hart van China gaat hij van het uiterste noorden naar het zuidelijkste puntje van dit immense land. Als fotograaf, maar vooral als nieuwsgierige reiziger op zoek naar bijzondere ontmoetingen. Op donderdag 19 april vertelt hij in bibliotheek Ypenburg over zijn ervaringen. Reist u mee?
In zijn eerste tv-documentaire volgde Terlou de rivier de Yangtze. Nu reisde hij (met regisseur Maaik Krijgsman) van de verdroogde steppen van Binnen-Mongolië tot de tropische kust van Macau, dwars door het hart van China. Terlou sprak met de mensen die hij tegenkwam, hoorde wat hen bezighoudt, wat hun ambities zijn en wat hun angsten.

Verhalen en beelden
In bibliotheek Ypenburg vertelt hij aan de hand van fragmenten en beelden over de impact van de economische vooruitgang, de dromen van Chinezen en het leven van alledag.

Over Terlou
Ruben Terlou is documentairemaker, fotograaf en arts. Dat hij gemakkelijk contact maakt met de Chinese mensen komt mede doordat hij de taal spreekt: hij studeerde Mandarijn in China. Ook als fotograaf is hij succesvol. Hij won prijzen bij de Zilveren Camera en in 2016 de Prijs voor de Vernieuwende Fotojournalistiek.

Reserveren
Wilt u ook komen? Reserveer dan snel online een plaats door hier te klikken.

U bent van harte welkom!

Bibliotheek Ypenburg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten