dinsdag 13 maart 2018

DONAR GRONINGEN / LAATSTE 16 FIBA EUROCUP: Live @ Cluj-Napoca(ROM) - Woensdag 14 maart, 17:55 -ZiggoSport, RTVNoord of Fiba.com / AANRADER!

Donar Groningen lijkt met een been bij de Laatste Acht van de Fiba EuroCup 2017-2018 te staan, na drie overwinningen tegen nul in de onderlinge ontmoetingen met Cluj-Napoca(ROM), en een +27 in het tweeluik dat bepaalt wie van deze twee de Kwart-Finale zal behalen.

Maar dan ineens is er (het nieuws over) de hand-blessure van Evan Bruinsma... Zou die nog roet in het eten kunnen gooien? Juist Bruinsma haalde bij de twee Thuiswedstrijden tegen Cluj nogal uit, daar staat tegenover dat hij Uit tegen de Roemenen -dat was de eerste van de drie reeds gespeelde wedstrijden- middelmatig speelde - voor al zijn Stats in Europa, kijk   ---  Hier  ---.

Ik denk dat -worst case, als Donar het woensdag zonder Bruinsma zou moeten doen- de rest van de ploeg genoeg in huis moet hebben om het Cluj-varkentje afdoende te kunnen wassen, dan zal (o.a) bijvoorbeeld de onlangs aangetrokken vervanger van de met een zware blessure uitgevallen Stephen Domingo -Bradford Burgess- een flinke stap naar voren moeten maken, naast natuurlijk het sterke Groningse Collectief. In ieder geval kan de conclusie nu nog meer worden getrokken dat het vervangen van Arvin Slagter door Teddy Gibson (die daarna mocht blijven), en daarna het snel zoeken van een goede vervanger voor Domingo, geen overbodige luxe was...

Maar misschien is dit kleine stukje extra 'Suspence' reden voor meer mensen om om 17h55 op woensdag 14 maart via ZiggoSport, of op een of andere wijze de wedstrijd te gaan volgen (voor het hoe via de Regionale Zender(s): zie hieronder, of via de Fiba-website) en een beetje mee te duimen met de vele Groningers die dat toch al in hun systeem hebben zitten.

Donar Groningen naar de Laatste Acht!


(AD)


Donar kijk en beluister je op RTV Noord. Volg wedstrijden via de livestream en blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de website en app.

Donar live zien op RTVNoord.nl
Je kan hele wedstrijden van Donar live zien bij RTV Noord. Tijdens de wedstrijd bieden we een online livestream aan die je kan bekijken op http://www.rtvnoord.nl/live2. Zo krijg je de hele wedstrijd mee. De stream is ook te zien bij 'Live TV' in de RTV Noord-app voor iPhone en Android.

Donar-nieuws op RTVNoord.nl
Het laatste nieuws over Donar lees je eveneens bij RTV Noord. We houden je op de hoogte van nieuws, wedstrijden en uitslagen. Op deze pagina lees je altijd onze laatste berichten over Donar: 
 
***
Originele post van RTV Noord van onderstaanden berichten en nog veel meer   ---  Hier  ---


Evan Bruinsma waarschijnlijk niet tegen Cluj

Donar-speler Evan Bruinsma doet waarschijnlijk niet mee tegen Cluj aankomende woensdag. Bruinsma raakte zaterdag geblesseerd aan zijn hand en moest behandeld worden in het ziekenhuis.
'Hij heeft een aantal hechtingen in zijn hand en we bekijken het van dag tot dag', aldus teammanager Hans Besselink. 'Het is niet aannemelijk dat Bruinsma woensdag voldoende hersteld is om mee te doen tegen Cluj.'

Erger dan gedacht

Na afloop van de wedstrijd zaterdag verwachte coach Erik Braal nog dat de wedstrijd van woensdag niet in gevaar was. Dat lijkt nu dus anders. 'We beslissen woensdag definitief of Bruinsma mee kan doen. Maar aannemelijk is het dus zeker niet', zegt Besselink.

Lees ook:

- Bruinsma met handblessure naar ziekenhuis in Leiden gebracht
- Donar schiet Leiden aan flarden***

Rotterdam-coach Salomon: 'Donar maakt reclame voor het Nederlands basketbal'

De verliezend coach van Rotterdam, Armand Salomon, deelde na afloop van de nederlaag van zijn ploeg (89-65) complimenten uit aan Donar. 'Wat in Groningen gebeurt is fantastisch,' aldus de trainer van de Rotterdammers.

Lastig

'Misschien is het als een tegenstander soms wat lastig als je hier heen moet en denkt: wat ga je tegenkomen en hoe moeilijk wordt het. Maar dit is fantastisch voor het basketbal in Nederland.'

Toegenomen belangstelling

Salomon vindt het vooral heel mooi wat er in Groningen aan het ontstaan is. 'Je ziet het aan de belangstelling van de NOS, stukken in de kranten. Overal komen nu interviews omdat de mensen denken: succes. En succes kent vele vrienden, dus laat het maar komen alle vrienden die naar het basketbal moeten gaan,' zegt de enthousiaste trainer van de Rotterdammers.

Lees ook:

- Donar 'vervult plicht' tegen Rotterdam
- Fandi geniet met Henk de Haan van Donar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten