dinsdag 7 augustus 2018

ACTIE AVAAZ / REDT DE LAATSTE 800 Tapanuli Orang Utans in Indonesië; Teken ook!! En geef de boodschap door.

teken hier

Ze vechten voor hun leven... 

Terwijl ik dit schrijf maken bulldozers een stuk Indonesisch regenwoud met de grond gelijk, en vechten de laatste 800 Tapanuli orang-oetans voor hun leven. De aanleg van een stuwdam zou deze dieren voor altijd kunnen uitwissen. Binnenkort spreken natuurdeskundigen met de president van Indonesië. Ze zullen hem vragen het project te annuleren om zo de orang-oetans te redden. Laten wij ervoor zorgen dat ze de steun van miljoenen mensen van over de hele wereld hebben. Voeg -- in één klik -- jouw naam toe en deel met iedereen!
teken hier

Overgenomen van een email van Avaaz.org, het origineel vind je   ---  Hier  ---

Lieve vrienden,

Ze vechten voor hun leven... 

Terwijl ik dit schrijf zijn bulldozers bezig een stuk Indonesisch regenwoud met de grond gelijk te maken. In dat stukje regenwoud vechten de laatste 800 Tapanuli orang-oetans voor hun leven.


En dat allemaal voor de bouw van een stuwdam die ervoor zou kunnen zorgen dat deze dieren uitsterven


Maar de president van Indonesië kan de bouw van de dam tegenhouden.
Hij wil graag een president van het volk zijn, dus als wij massaal de stem van burgers laten horen -- en zorgen voor een mediahype -- kunnen we hem zover krijgen! Over een paar dagen gaan natuurdeskundigen met hem in gesprek. Zij zullen onze handtekeningen rechtstreeks aan de president overhandigen. Voeg -- in één klik -- jouw naam toe aan de onderstaande petitie -- voor de bulldozers hun habitat vernietigen:


Red de laatste Tapanuli orang-oetans -- Teken hier!

Aan de Indonesische overheid en president Joko Widodo:
"Wij, burgers van over de hele wereld, doen een beroep op u: annuleer de Batang Toru stuwdam, red de laatste 800 Tapanuli orang-oetans en voorkom dat deze dieren uitsterven. Het lot van een hele diersoort ligt in uw handen." 

Red de laatste Tapanuli orang-oetans -- Teken hier!

De Tapanuli orang-oetans werden pas een maand geleden ontdekt, en omdat er nog maar 800 in leven zijn waren ze meteen de meest bedreigde diersoort ter wereld. Dit kleine stukje Indonesisch regenwoud is hun enige habitat -- en juist daar moet deze stuwdam gebouwd worden. Geen wonder dat geen enkele belangrijke ontwikkelingsbank haar handen aan dit project wil branden. 

Orang-oetans zijn onze familieleden -- we delen 97% van ons DNA met hen. Ze lachen om grapjes, huilen als ze verdrietig zijn, en weten heel goed wat er gaat gebeuren als ze het geluid van kettingzagen horen. We kunnen deze dieren niet aan hun lot overlaten en ze stilletjes laten uitsterven. Samen kunnen we dit voorkomen! 

Dus laten we deze dieren wereldberoemd maken -- als we journalisten helpen deze vernietiging aan het licht te brengen, en advertenties plaatsen in belangrijke media kunnen we de president van Indonesië zover krijgen dat hij de dam annuleert en de wanhopige orang-oetans redt. Teken nu en deel met iedereen!


Red de laatste Tapanuli orang-oetans -- Teken hier!

Volgens wetenschappers zitten we middenin een zesde uitstervingsgolf, die grotendeels door menselijk handelen is veroorzaakt. Tegelijkertijd zijn we nog nooit zo goed uitgerust geweest om snel op zo’n crisis te reageren. En er is geen enkele andere beweging die dit zo snel en zo groots kan als Avaaz. Dus laten we deze dieren redden!

Met hoop en vastberadenheid,

Mike, Bert, Lisa, Sarah, Spyro, Elana, Samir en het hele Avaaz-team

Meer informatie:
Tapanuli orang-oetan (WNF)
https://www.wnf.nl/dieren/dierenbieb-zoogdieren/tapanuli-orang-oetan.htm

Nieuw ontdekte mensaap al ernstig bedreigd (NPO Radio1)
https://www.nporadio1.nl/wetenschap-techniek/6508-nieuwe-mensapensoort-ontdekt

In het Engels:
World’s newest great ape threatened by Chinese dam (The Guardian)
https://www.theguardian.com/environment/radical-conservation/2018/apr/23/worlds-newest-great-ape-thr...

Scientists urge Indonesian president to nix dam in orangutan habitat (Mongabay)
https://news.mongabay.com/2018/07/scientists-urge-indonesian-president-to-nix-dam-in-orangutan-habit...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten