maandag 27 januari 2020

W@-!T!*F*@K!?! / SHARTIE AART DEKKER: xx Jaar na 'Fuck the Bolk' wordt Nederland nog steeds Gegijzeld door de Fictie dat We Geen Immigratieland Zijn...

Cartoon van 'Kamagurka' op NRC.nl, meer 'K' op NRC.nl   ---  Hier ---

SHARTIE AART DEKKER

xx Jaar na 'Fuck the Bolk' wordt Nederland nog steeds Gegijzeld door de Fictie dat We Geen Immigratieland Zijn...

En daar was'ie weer: 'de Migratie-discussie'. Terwijl de arbeidsmarkt kraakt in zijn voegen; vooral waar het om de publieke sector gaat  - de vragen wie onze kinderen moeten opleiden, of uit de shit moeten helpen als er problemen zijn, wie er voor ons en onze ouderen moeten zorgen, en wie er voor orde en gezag en de bestrijding van criminaliteit moeten zorgen, (en dan noem ik dus nog lang niet alle sectoren waar geen mensen meer voor te vinden zijn), worden al langere tijd niet beantwoord door politiek & overheid -  het geld klotst bij de overheid over de plinten, toch gaat het niet daarheen waar het het hardst nodig is, en tegelijkertijd...

...poken politici van 'dezelfde kleuren'  - vooral van Rechts tot en met Ultra-Rechts dus; van Baudet, via Wilders, 'Lullenaar/Flutte-Rutte' en zijn Witte Klaas Dijkhoff, tot en met 'CDA-Wannabees' als Woppe Hoekstra -  het Migratievraagstuk maar weer eens op...

...terwijl Nederland al meer dan een Halve Eeuw een Immigratieland was, is en nog heel lang zal blijven! Dus zo'n 30-40 Jaar nadat 'Fucking' Bolkenstein (op Rechts) en Scheffer (over Links) met zijn 'Multiculturele Drama' de toon zetten, is er er in wezen niets veranderd; Nederland doet alsof het GEEN IMMIGRATIELAND is, terwijl HET DAT WEL IS(!)EN de Migratie wordt niet goed geregeld  - en 'dus' de Integratie ook niet -  terwijl dat natuurlijk is wat er zou moeten gebeuren...

...en Ieder1 die herkenbaar is  - bijvoorbeeld via huidskleur of (achter-)naam -  als Niet-Autochtoon  - tenminste velen daarvan, in veel te veel situaties -  betaalt er het gelag voor, naast de Samenleving (en zelfs de Economie) als geheel natuurlijk; want die draait er ook niet optimaal door... 

Er  komen weer Verkiezingen aan; zou er nu eindelijk eens een beetje zindelijk en constructief kunnen worden nagedacht zonder potentieel electoraal gewin in gedachten?!?
Dat is  zo NODIG!!

(AD)

Naar aanleiding van (naast de Cartoon van Kamagurka) o.a. de onderstaande artikelen: 


(*)  'Wil-nederland-meer-arbeidsmigratie?'(*) Wil Nederland meer arbeidsmigratie?

Het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceerde vorige week bevolkingsprognoses. De groei versnelt. Hoofdoorzaak: immigratie. De migratie (niet-Europese asielzoekers, werknemers uit de Europese Unie en India) wordt steeds onderschat.

Tussen 2000 en 2009 telde het CBS 119.000 immigranten gemiddeld per jaar. Tussen 2010 en 2019 was dat gestegen naar 201.000. De komende tien jaar raamt het CBS hun aantal op gemiddeld 296.000 per jaar.

Lees ook deze column van Maarten ‘t Hart over klimaatpolitiek en overbevolking: Cassandra Thunberg 
 
Welke consequenties heeft dat? Denk aan arbeidsmarkt en arbeidsomstandigheden (migranten doen eerder flexwerk, vuil werk en gevaarlijk werk, een ruim aanbod van goedkope arbeid drukt de loonstijgingen). Migratie raakt ook volkshuisvesting (wie bouwt wat en waar?) en onderwijs (de prestaties van Nederlandse scholieren worden in internationale vergelijkingen slechter, niet beter). Kortom: wat zijn de gevolgen voor de welvaart?
 
Nog een citaat uit de rapporten van de onderzoeksinstituten die vorige week zonder tamtam naar de Tweede Kamer gingen. Er is een knappe voorraad demografische kennis, „maar weinig studies gaan specifiek in op de gevolgen van ontwikkelingen in kindertal, levensverwachting en migratie wanneer deze zich niet gematigd ontwikkelen maar juist sterk stijgen of dalen.” En dat is wat nu gebeurt.

Bevolkingspolitiek spreekt niet zo tot de verbeelding als klimaat. Terwijl ze wel wat gemeen hebben: zoals de langetermijnoriëntatie. En er is ook samenhang. Logischerwijs zou klimaatpolitiek beginnen met bevolkingspolitiek: minder mensen erbij op aarde betekent minder vervuiling. Maar dat is om religieuze, culturele en economische redenen een taboe. Wat ook niet helpt: klimaatpolitiek heeft een ‘links’ imago (anti-oliegiganten, hogere lastendruk), bevolkingspolitiek heeft een ‘rechts’ imago (antimoslim). De politieke polarisatie maakt gemeenschappelijk beleid op beide onderwerpen tot nu toe een fata morgana.

Toch zal het moeten. Bevolkingsomvang en klimaat zijn actualiteiten die iedereen raken en waaraan geen burger zich kan onttrekken. Hoe dat beleid eruit moet zien? Niks doen is altijd een optie. Je kunt met migratiequota werken. Je kunt eisen stellen aan opleidingsniveaus.

Kom je in conflict met de Europese Commissie en het Europees Parlement als je het vrije verkeer van personen in de Europese Unie aan de orde stelt? Uiteraard. Maar ook ruzie is een Europese kernwaarde. Bovendien is er altijd weer die mogelijkheid, of dat politieke gevaar, dat bevolkings- en immigratiepolitiek kiezers wél in vuur en vlam zet. Zoals hoogleraar Paul Scheffer vorige week in de Volkskrant zei: „Kijk naar de Brexit. Die is een direct gevolg van onsamenhangend immigratiebeleid.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten