woensdag 18 maart 2020

SHARTIE AART DEKKER / PRESIDENTVERKIEZINGEN USA 2020: Bernie Sanders mag dan de Democratische Kandidatuur Niet Winnen; Zijn Invloed is Gigantisch - 'Wordt Joe Biden opeens progressief?' / GROENE ANALYSE CASPER THOMAS /

SHARTIE AART DEKKER: Ook als in principe kansloze (want de Democratische Partijleiding wil Bernie Sanders niet als hun kandidaat) oppositionele Presidents-kandidaat, kan je heel veel invloed hebben op het Beleid; Bernie Sanders bewijst dat deze cyclus opnieuw, want Biden neemt forse Programmapunten van Sanders (en Warren) over. Warren 'Running Mate' van Biden? Nu moeten de Democraten  - Bernie voorop - nog een manier weten te vinden om Bernie's Aanhang ook achter Biden  - en naar de Stembus in November weten te krijgen... Bernie als Minister van...?  (AD)  (Afbeelding overgenomen van 'Bigger than any one of us', mprnews.org)


United States of Trump #18: Debatteren in tijden van corona

Wordt Joe Biden opeens progressief?


Groene-redacteur Casper Thomas schrijft vanuit Washington over het Amerika van Donald Trump. In aflevering achttien: het eerste debat tussen Joe Biden en Bernie Sanders als een omkering van rollen.


Foto overgenomen van: 'Democrats are coalescing around Biden — except for young voters(Vox)'


Casper Thomas 


Portret Casper Thomas (1983) @Thomas_C_A ...

...is sinds 2010 redacteur bij De Groene Amsterdammer. Momenteel schrijft hij vanuit standplaats Washington DC over de democratie in Amerika en elders in de wereld. In 2018 verscheen zijn boek De autoritaire verleiding. Over de opmars van de antiliberale wereldorde, gebaseerd op onderzoek en reportage in Rusland, Turkije, Hongarije, India en de VS.

Schrijvend voor De Groene waaiert Casper uit over de breedte van ’s lands oudste opinieweekblad. Hij interviewde vooraanstaande denkers zoals Amartya Sen en Francis Fukuyama en hij schrijft over sociale vraagstukken, technologie en economie.


Casper is de samensteller van De twintig boeken die ons denken veranderden en schreef het boek Competente Rebellen. Hoe de universiteit in opstand kwam tegen het marktdenken, over de Maagdenhuisbezetting en de toekomst van de universiteit.


Voordat hij redacteur werd bij De Groene werkte Casper bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, waar hij onderzoek deed naar de oorzaken van de financiële crisis. Casper volgde een liberal arts-opleiding aan University College Maastricht en studeerde Europese geschiedenis aan University College Londen. 
Casper Thomas         


175 abonnees


Een Serie van de Groene Amsterdammer over de Amerikaanse Politiek in het 'tijdperk Trump':


Geen opmerkingen:

Een reactie posten