dinsdag 9 maart 2021

HELAAS GEEN ORANGE LIONS VROUWEN OP EUROBASKET_WOMEN 2021: Dat wordt dus weer (TV-)supporter spelen voor the Belgian Cats...De Loting / SPORZA NIEUWS /

 


Cats treffen Turkije, Slovenië en Bosnië op EK: "Tevreden met de loting"

Bij de loting voor de groepfase van het EK waren de Belgian Cats een van de 4 reekshoofden. De Belgische vrouwen werden ingedeeld in Groep C en zullen hun wedstrijden in de poulefase afwerken in Straatsburg.

De Belgian Cats openen hun EK op 17 juni met een wedstrijd tegen Bosnië, de nummer 34 van de wereld. Een dag later treffen ze Slovenië (FIBA-30), dat bij de loting op papier het zwakste land was in pot 2.

Het laatste duel in de groepsfase wordt de confrontatie met het sterke Turkije. De Turkse vrouwen zijn de nummer 7 van de wereld en staan daarmee slechts één trapje lager op de wereldranglijst dan België. "Turkije staat er altijd", wist bondscoach Philip Mestdagh al voor de loting.

In de poulefase zijn alleen de 4 groepswinnaars zeker van een rechtstreeks ticket voor de kwartfinales. De nummers 2 en 3 spelen barrages voor de resterende 4 tickets voor de kwartfinales. Wellicht zal de match tegen Turkije een rechtstreeks duel om de groepswinst worden voor de Belgian Cats. ***

Speelschema Belgian Cats
17/06 België Bosnië
18/06 België Slovenië
20/06 België Turkije

***Bondscoach: "Wij zijn de favoriet in onze groep"

Bondscoach Philip Mestdagh wilde uit pot 2 graag Rusland en Zweden vermijden en dat lukte. "Daar was ik wel blij mee. Het is een positieve loting. We kunnen ons niet verstoppen: wij zijn favoriet in deze groep", reageert Mestdagh bij Sporza.

"Turkije is nog altijd een grootheid en is de zwaarste tegenstander in onze poule. Het is een land met traditie en kan ook rekenen op een genaturaliseerde Amerikaanse, maar het is toch ook niet meer de ploeg van een aantal jaar geleden."

"Slovenië is een haalbare tegenstander, al mogen we hen niet onderschatten. Het is geen hapklare brok. Slovenië heeft een goed team met een brede waaier aan mogelijkheden. Met Shante Evans hebben ze ook een Amerikaanse versterking."

We willen de top 6 halen zodat we volgend jaar mogen deelnemen aan het WK. Als je voor top 6 gaat, kun je je vizier ook ineens richten op de halve finales.

Philip Mestdagh

"Tegen Bosnië zal het ook weer gevechtsbasketbal worden. Misschien hebben zij wat minder potentieel, al kunnen ze wel rekenen op de genaturaliseerde Jonquel Jones, die bij Jekaterinenburg een van de ploegmaats is van Emma Meesseman."


"Al bij al ben ik behoorlijk tevreden met deze loting. Het is aan ons om onze ambities waar te maken en deze poule proberen te winnen. Als we de barrages moeten spelen, kan het immers lastig worden."


"We willen de top 6 halen, zodat we volgend jaar mogen deelnemen aan het WK. En als je dan voor de top 6 gaat, kun je je vizier ook ineens richten op de halve finales. En dan is alles mogelijk."

De volledige EK-loting
Groep A Groep B Groep C Groep D
Zweden Montenegro Bosnië Frankrijk
Wit-Rusland Servië Slovenië Rusland
Spanje Italië Turkije Tsjechië
Slovakije Griekenland België Kroatië

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten