zaterdag 3 december 2022

RUBRIEK 'MAARTEN ZEGT (6): ´Het Nederlands Elftal verslaat vanmiddag de USA met klein verschil en een lage score´

MAARTEN ZEGT (6): Het Nederlands Elftal verslaat vanmiddag de USA met klein verschil en een lage score

Alweer een stelling van Maarten H. van Gent waarvan snel en met 100% zekerheid duidelijk zal worden of deze uitkomt of niet. 

Ondanks alles, onder andere omdat coach Louis van Gaal blijft roepen ´Wij willen wereldkampioen worden´, begint het WK van Oranje te leven. En omdat het vanaf nu knock–out wedstrijden betreft is de drang van Maarten van Gent om te willen wedden-voorspellen onstuitbaar.

Hij stelde mij dus de vraag ´Gaan ze winnen?´

Mijn antwoord luidde ongeveer ´Als Nederland snel en als eerste scoort, dan denk ik dat het een doelpuntrijke wedstrijd wordt met een goede kans dat ze winnen. Als dat niet gebeurt of de Amerikanen zelfs als eerste scoren wordt het moeilijk.´

´Dus´ sprak van Gent ´Eigenlijk zeg je dat ze kunnen winnen, verliezen of gelijkspelen´.

´Precies´ zei ik ´het is net voetbal, maar wat denk jij dan dat de uitslag wordt?´

´Het Nederlands Elftal verslaat vanmiddag de USA met klein verschil en een lage score´ was de stellige en goed toetsbare voorspelling. 

Aan het eind van de middag weten we het.

Aart Dekker heeft het voorrecht regelmatig zijn oude Frisol/R coach Maarten H. van Gent – a.k.a. Het Orakel van Porkuni, Estonia – te spreken en vergast te worden met diens inzichten. Dat ontaardde nogal eens in een weddenschap. En dat leidde weer tot het inzicht dat je maar beter niet kunt wedden met van Gent, tenzij die weddenschap in zwart op wit geschreven staat. Aangezien de ouwe rot daar niet aan begint wordt er tegenwoordig weinig meer gewed... Maar uitspraken als “100% zeker … wint!” komen nog met regelmaat uit de mond van de oude wijsgeer. Af en toe deel ik die hier... 

De stand wat betreft Uitgekomen, Gelogenstrafte, dan wel nog Niet te Beoordelen Voorspellingen tot nu (per   24-10-2022) toe is:

Uitgekomen:                1

Gelogenstraft:            2

Niet te Beoordelen:     1

(AD)

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten