woensdag 30 november 2022

AANRADER!! / MUST-HAVE/-READ VOOR ALLE ECHTE BASKETBALL-LIEFHEBBERS! Boekpresentatie Game Changers - De geschiedenis van basketball in Nederland, 26-11-2022 in Den Bosch

MAASPOORT

Boekpresentatie Game Changers - De geschiedenis van basketball in Nederland, 26-11-2022 in Den Bosch

iBasketball

27 nov. 2022 Bestel het boek: https://www.sportsmedia.nl/game-chang... 

Auteur Jacob Bergsma en gastheer Bob van Oosterhout ontvangen de grootste namen uit het Nederlands basketball ter gelegenheid van de lancering van het boek Game Changers - De geschiedenis van basketball in Nederland. 

In de Bossche Maaspoort spreken zij met onder anderen uitgever Michel van Troost (Arko Sports Media), journalist Mart Smeets en fotograaf Peter Smeets. 

Martin de Vries (Mister Donar) en Nashua-speler en -coach Jan Dekker vertellen over de magische krachten tijdens het Groningse kampioenschap van 1982. 

Rinus de Jong - the Godfather van het Nederlands basketball - en coach Ton Boot vertellen hoe zij Den Bosch aan de wereldtop brachten rond 1979. 

Kees Akerboom sr. en Ton Boot nemen het eerste exemplaar in ontvangst van het boek, uitgereikt door drie kleinkinderen-Akerboom. 

Kees Akerboom en Ton Boot vormen samen met Rik Smits de top drie van de 75 belangrijkste mensen in de geschiedenis van het Nederlands basketball, zoals samengesteld door een vakkundige jury. 

Ook alle andere 72 personen worden geroemd, op het podium uitgenodigd, of vertegenwoordigd door hun nabestaanden. 

Overleden grootheden zoals Vladimir Heger (oom Vladi), Theo Kinsbergen en Henk Konings worden geëerd. 

Kees Akerboom maakt indruk met zijn speech over coach Jan Janbroers en de diepe betekenis die Janbroers in zijn leven heeft. 

Er is een kennisquiz die wordt gewonnen door Jan Dekker en er zijn live optredens van Günter Weber (saxofoon) en zanger Gerard Alderliefste, beiden voormalig eredivisiespelers. 

Het boek is te bestellen via https://www.sportsmedia.nl/game-chang... 

Camera en geluid: Jeroen Beumer - JBE Productions Montage: Arie in 't Veld - iBasketball 

Foto: Christian Aarts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten