woensdag 31 mei 2023

DE VREUGDEVOLLE FALL-OUT VAN EEN SENSATIONEEL BNXT-NL KAMPIOENSCHAP VANUIT LEIDS PERSPECTIEF (1) HULDIGINGEN & INTERVIEWS

Interviews & Huldiging

Zorg en Zekerheid Leiden

vs.

Donar Groningen

na de Finale Game 5 (29 mei 2023)

Na afloop van de spectaculaire verovering van het landskampioenschap door Zorg en Zekerheid Leiden spreekt Martin Hoekstra achtereenvolgens met:
 
- Luuk van Bree
 
- captain Marijn Ververs
 
- hoofdcoach Doug Spradley
 
- Finals MVP Thomas 'Truth' Rutherford
 
- 'de stofZZuiger' Lucas Kruithof
 
- Stan van den Elzen (mét bierdouche)
 
- ZZ Leiden bestuurslid Niek van Bemmel
 
Èn we genieten na van het 'netje knippen' en de uitreiking van de trofee.
 
En dit was slechts deel-1 van het feestje op maandag 29 mei 2023...
 
...want daarna trok het hele gezelschap naar het Stadhuis..:
 

Van Sleutelstad:

Feestelijke huldiging ZZ Leiden na behalen landskampioenschap

Honderden fans van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball hebben maandagavond samen met de spelers en de staf gevierd dat ZZ Leiden landskampioen is geworden. Na een wedstrijd waarbij tegenstander Donar uit Groningen vrijwel steeds de bovenliggende partij was, volgde een bizarre ontknoping. In de laatste minuut wist Leiden de score op 82-81 te zetten en haalde daarmee het kampioenschap binnen.

Om 19.00 uur maakten de spelers hun opwachting op een podium dat op de Vismarkt was neergezet. Na de nodige felicitaties, zangkoren en een polonaise door het publiek, maakte clubvoorzitter Marcel Verburg nog bekend dat coach Douglas Spradley ook het komende seizoen aan ZZ Leiden verbonden blijft. Dat verhoogde de feestvreugde uiteraard nog meer.

Na de publieke huldiging werden spelers, bestuur en staf van ZZ Leiden ontvangen in de Burgerzaal van het stadhuis voor een drankje en nog meer mooie woorden.Doug Spradley maakt tijdens de huldiging van ZZ Leiden bekend dat hij nog een jaar blijft. (Foto: Chris de Waard)

Doug Spradley ook komend seizoen coach van ZZ Leiden

Onder het toeziend oog van de honderden ZZ Leiden-supporters die vanavond naar de huldiging bij het stadhuis kwamen, liet Doug Spradley weten dat hij ook volgend jaar graag de coach van de Leidse basketballers is. “Ik wil zijn waar mijn hart is, en dat is hier in Leiden.”

Aan het eind van de huldiging nam ZZ Leiden-voorzitter Marcel Verburg nog één keer het woord. “Ik wil nog graag iets aan jullie voorleggen. Wat zouden jullie ervan vinden als Doug Spradley ook volgend jaar onze coach is?” Voordat Verburg zijn zin kon afmaken, begon de Blauwe Brigade al met een loflied aan de Amerikaanse coach. “Dougy is een Leidenaar, Dougy is een Leidenaar”, klonk het over de Vismarkt. “Dan gaan we dat regelen”, eindigde Verburg zijn toespraak.

En geregeld was het dus snel, want Spradley bevestigde direct dat hij graag in Leiden wil blijven. Hij heeft een goede klik met de club, veel gewonnen en zijn vriendin heeft het in Leiden naar haar zin. Een leuke verrassing voor het publiek, maar ook voor de spelersgroep die nog van niets wist.

De succescoach die voor het eerst in de Leidse geschiedenis in één seizoen zowel de nationale beker als de landstitel won, maakte wel een afspraak met het publiek. “We gaan eerst voor de triple“, waarmee hij doelde op prolongatie van de BNXT League-titel, waarvan de play-offs binnenkort van start gaan.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten