woensdag 24 mei 2023

INTERMEZZO GROTE ARIK SHIVEK INTERVIEW / BREAKING NIEUWS: ´Orange Lions slaan nieuwe weg in met Arik Shivek als nieuwe bondscoach´ / NBB BASKETBALL BOND / INTERNATIONALL BASKETBALL MANNEN -

Foto en Nieuwsbericht overgenomen van de NBB, meer nieuws van de Basketball-bond

 ---  Hier  ---

23 mei 2023

Orange Lions slaan nieuwe weg in met Arik Shivek als nieuwe bondscoach

De Nederlandse Basketball Bond (NBB) heeft Arik Shivek benoemd als bondscoach voor een periode van twee jaar, tot en met EuroBasket 2025. Shivek volgt interim-bondscoach Radenko Varagic op. De Israëliër brengt een schat aan ervaring en expertise met zich mee als het gaat om coaching op hoog niveau. Hij heeft een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd in de basketbalwereld en wordt erkend als een van de meest gerespecteerde coaches in Europa.

Brian Benjamin, Technisch Directeur van de NBB: “Met de toewijding, leiderschap en tactische vaardigheden is Shivek een waardevolle aanwinst en zijn wij ervan overtuigd een volgende stap te kunnen zetten met de Orange Lions."

Shivek heeft een rijke carrière achter de rug, waarin hij verschillende internationale teams heeft gecoacht. Hij werkte in landen als Israël, Nederland, België en Polen, waar hij indrukwekkende prestaties leverde op zowel nationaal als internationaal niveau. Onder zijn hoede hebben teams successen behaald en hebben spelers zich kunnen ontwikkelen tot het hoogste niveau. Shivek heeft de afgelopen periode gewerkt als hoofdcoach van de Orange Lions Academy, het opleidingsprogramma van de NBB aan de mannenkant.

De komende periode staat in het teken van de voorbereiding op het Preolympisch Kwalificatie Toernooi, waar de Orange Lions aan deelnemen in de hoop zich te kwalificeren voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi in de zomer van 2024. Vanaf februari 2024 start voor het nationale mannenteam de kwalificatiereeks voor EuroBasket 2025. Doelstelling is om, na deelnames in 2015 en 2022, wederom plaatsing voor het EK in 2025 te bewerkstelligen.

Naast de aanstelling van Shivek is de NBB ook een samenwerking aangegaan met de stichting NMT voor de begeleiding en aansturing van de Orange Lions. Deze groep voormalig internationals speelde in de periode 2015-2019 ook een belangrijke rol bij de begeleiding van de Orange Lions. Hiermee heeft het Nederlands mannenteam zich tot eind 2025 verzekerd van extra funding en technische ondersteuning, waarmee met een hernieuwde focus invulling wordt gegeven aan de verdere groei en ontwikkeling van het nationale team.

De NBB kijkt vol vertrouwen uit naar de samenwerking met Arik Shivek en wenst hem en de Orange Lions veel succes in hun voorbereiding op het Preolympisch Kwalificatie Toernooi en toekomstige uitdagingen.

 

De tot dusver bekende informatie over het Fiba Pre-Qualifying Tournament lees je  

---  Hier  ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten