donderdag 20 september 2012

Domme VVD'ers, en daar komen er alleen maar meer van(!), en de Wietpas

Vlak voor de Verkiezingsdag, 12 september 2012, viel ik in het eind van een Radio-1-item over wat de VVD, na het waanzinnige succes van de Nationale Wietpas in Zuid Nederland, op (soft-) drugs-gebied nog meer van plan was; het klonk alsof de volgende stap wordt 'Het uitbannen van softdrugs op Popfestivals e.d...', met drugshonden controleren bij de ingang enzo...

Het zal wel niet waar zijn, want ' verkiezingsretoriek enzo...', maar ja; het blijft de VVD en dus weet je het maar nooit...
 Want die Wietpas is natuurlijk helemaal geen succes, het schopt ons decennia terug in de tijd. Ik ben niet voor welk drugsgebruik dan ook, maar geloof wel dat er maar een manier werkt: Legaliseren die handel, flinke taksen/accijnzen  erop en ontmoedigingsbeleid door goede voorlichting, etc, etc.

Als ik het me goed herinner was het motief voor de Wietpas: de overlast veroorzaakt door buitenlandse drugstoeristen tegen te gaan. Dat is dus faliekant mislukt en als kind met het waswater, gaat ook het grote doel van het gedoogbeleid, de splitsing van de markt voor soft- en hard-drugs, mee kopje onder.
Iedereen voorspelde al dat het mis zou gaan, Opstelten en consorten wisten het natuurlijk (zoals met alles) beter, en beweren nog steeds dat alles volgens plan en schema loopt.
                                                     ( Bron: http://www.peterboersma.nl/ )

Ik weet het niet hoor, heb er niet voor gestudeerd en ook niet heel lang over nagedacht, maar zou het volgende idee niet veel meer kans van slagen hebben?

De Wietpas blijft, maar juist niet voor Nederlanders, die mogen zich identificeren (vooral als het om hun boven-18 zijn gaat) voortaan, zonder registratie(!), met hun Nederlandse Paspoort of ID-Kaart. Probleem-1: de Nederlanders willen niet worden geregistreerd als softdrugsgebruikers, opgelost!
Juist de Buitenlanders hebben een Nederlandse 'Pas' nodig om zich mee te identificeren; De Wietpas!
Probleem-2: Buitenlanders die overlast veroorzaken, van de straat en geregistreerd, als ze dan nog overlast veroorzaken neem je die Pas in en zet je ze op een Zwarte Lijst.

't is zomaar een ideetje van me, ben benieuwd wat anderen ervan vinden!?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten