woensdag 10 september 2014

Sneaker War's; Under Armour wil van Kevin Durant hun Boegbeeld maken...maar Nike gaat over the top (update)

Update 10-09-2014:

Hieronder ging ik ervan uit dat Durant een 'done deal' had met Under Armour (285M$ voor 10 jaar).
Maar inmiddels is duidelijk dat Durant echt teveel aan zijn hoofd had, om ook nog even 10+ wedstrijden Internationaal te gaan basketballen in zijn 'vrije' zomer; het bod van Under Armour triggerde een 'bidding-war' - Nike liet zijn op een na grootste basketball-ster niet zomaar lopen naar de -relatief kleine- concurrent...uiteindelijk tekende Durant een 20-jarig contract bij Nike, waarvan alleen de eerste 10 jaar hem al 300M$ opleveren..!

Een normaal denkend mens vraagt zich natuurlijk af: "Hoe is dat allemaal mogelijk? Hoeveel schoenen (moet Nike wel niet) jaarlijks verkopen om 30M$ terug te verdienen?!

Die soort vragen wordt (deels) beantwoord in de artikelen die via onderstaande links te lezen zijn:

http://www.ibtimes.com/kevin-durant-shoe-deal-why-did-nike-match-under-armours-contract-offer-1677474

http://www.sbnation.com/2014/9/3/6098457/kevin-durant-nike-contract-under-armour

http://www.fool.com/investing/general/2014/09/06/under-armour-didnt-get-kevin-durant-but-its-still.aspx

http://articles.baltimoresun.com/2014-09-01/business/bs-bz-kevin-durant-nike-20140901_1_armour-omar-saad-nba-mvp



29-08-2014

Kevin Durant werd, voor het eerst, MVP van de NBA over het reguliere seizoen, en dat was dik verdiend want niet alleen werd hij weer Topscorer van de NBA, hij droeg, bij afwezigheid van co-ster Westbrook, ook nog eens vele wedstrijden zijn team, voor een gunstige uitgangspositie voor de Play Offs. In die Play Offs waren de Oklahoma Thunder niet in staat hun beste resultaat tot nu toe te herhalen, of zelfs verbeteren. De lokale krant maakte het tijdens die Play Offs wel heel bont, toen Durant een wedstrijd of twee even iets minder scoorde en trok zijn betrouwbaarheid 'Reliabillity' in twijfel, om daar na de volgende wedstrijd weer op terug te moeten komen, want als Durant iets is, is het dat..!


Maar zijn pech is natuurlijk dat hij al zijn hele NBA-carriere ene Lebron James voor zich heeft.

Voor USA Basketball was Durant tot dit jaar ook altijd een van de eerste namen die ingevuld kon worden, hij liet het bij mijn weten nog nooit afweten. Ook op het nakende WK in Spanje, dat zaterdag begint, zou hij weer een van de, zo niet DE, trekker(s) zijn. Totdat hij zich enkele weken geleden terug terug trok vanwege vermoeidheid. Op dat moment een volstrekt logisch verhaal, want er zijn maar weinig spelers op dat niveau die een moordend NBA-seizoen inclusief een diepe Play Off-run jaar in jaar uit kunnen vervolgen met een moordend Internationaal Seizoen in de zomer.

Maar nu lijkt er meer aan de hand te zijn; Durant zou op het punt staan een monster sponsor-deal te tekenen met Under Armour, een relatief nieuw/onbekend sportmerk dat de laatste tijd nogal aan de weg timmert, en van Durant haar Boegbeeld wil maken, a raison van een slordige 30 Miljoen US$ per jaar, voor vele jaren vanaf nu...

En dat (en al het andere dat gepaard gaat met het Superstar-dom) lijkt zelfs op de rustige en door heilig vuur gedreven sporter Kevin Durant dus niet nogal wat gewicht te leggen...

Hieronder wat de kenners van Sports Illustrated van de aanstaande deal vinden:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten