maandag 25 mei 2015

Belgisch Kampioenschap 2014-2015 - Finals tussen BC Oostende en Bergen/Mons

Van: Sporza.be

Oostende speelt om de titel tegen Bergen

VR 22/05/2015 - 23:05Oostende heeft op het veld van Charleroi de klus helemaal afgemaakt in de halve finales van de play-offs. De thuisploeg begon als beste aan de partij, maar was uiteindelijk niet opgewassen tegen een sterk Oostende.
Net als in de voorbije wedstrijden ging Charleroi furieus van start. Torin Francis zorgde bijna op z'n eentje voor een voorsprong van tien punten na de eerste quarter: 21-11.
Oostende kwam onder stoom en ging nog voor de pauze op en over de thuisploeg. Archie en Pontika waren de bezielers van de Oostendse comeback en zorgden voor een 39-43-voorsprong.
Charleroi probeerde aan te klampen na de pauze, maar het was Oostende dat via Niels Marnegrave en Pontika de voorsprong gestaag verder uitdiepte.
Oostende rook een plaatsje in de finale en strafte de vele balverliezen bij de thuisploeg genadeloos af. Mateusz Pontika dikte zijn doelpuntentotaal aan en stuwde zijn ploeg samen met Berggren en Salumu naar een kloof van 18 punten.
Charleroi keerde op het einde van de wedstrijd nog terug tot twaalf punten, maar het slotoffensief kwam te laat om Oostende nog te verontrusten. De kustjongens zijn zo goed op weg om hun titel voor het derde jaar op rij te verlengen. Vanaf woensdag wacht in de finale Bergen.

Djordjevic: "Charleroi heeft veel strijd getoond"

"De wedstrijden tegen Charleroi zijn altijd gespannen", stak Dusan Djordjevic (Oostende) van wal. We zijn deze halve finale slecht begonnen, maar hebben daarna getoond dat we een goeie ploeg hebben."
De finale tegen Bergen wordt een interessante serie.
OOSTENDE-SPELER DUSAN DJORDJEVIC
"De finale tegen Bergen zal niet makkelijk worden. Net als Charleroi verdient Bergen respect. Ze spelen altijd heel stevig en zijn altijd goed. Het wordt een interessante serie", besloot de kapitein van Oostende.
Bij de tegenstander was de ontgoocheling groot: "Na de gebeurtenissen van de afgelopen weken wisten we dat het zeer moeilijk zou worden", vertelde Christophe Beghin.
"Als je kapitein (Zabian Dowdell) dan nog eens uitvalt met een blessure voor de wedstrijd wordt het bijna onmogelijk. We hebben gestreden met een groot hart, maar Oostende was vandaag net dat tikkeltje beter."

Charleroi-Oostende 75-87

  • Quarters: 21-11, 18-32, 13-20, 23-24
  • Schutters Charleroi: Bostic 17, Francis 14, Hatcher 12, Collins 11, Mukubu 11, Jadin 5, Enobakhare 3, Beghin 2
  • Schutters Oostende: Pontika 25, Archie 15, Salumu 12, Marelja 9, Marnegrave 8, Berggren 7, Serron 4, Djordjevic 3, Boukichou 2, Prince 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten