dinsdag 5 mei 2015

COLUMN / NBA / Sport1 van Francisco Elson op Sport1.nl: 'Appeltje te Schillen'


'LeBron woest op ontspoorde Smith en Spurs altijd 80 procent'

Vrijdag 1 mei 2015, 09:15

LeBron James heeft ongetwijfeld een appeltje te schillen met J.R. Smith. Na het uitvallen van Kevin Love tegen Boston Celtics, was Smith zo dom om een stoot uit te delen aan Jae Crowder. En dat kan Cleveland Cavaliers nog lelijk opbreken in de strijd om de titel.
Kelly Olynyk leverde eerst een gemene streek door de schouder van Love uit de kom te trekken (video), maar daarna hadden zowel Smith (video) en Kendrick Perkins (video) zich moeten beheersen. Love ligt er een half jaar uit, Smith is voor 2 wedstrijden geschorst en Perkins kreeg een hoge boete. Dit is voor LeBron en The Cavs een flinke deuk in hun kampioensaspiraties.
Ik vind het doodzonde dat spelers met zoveel talent, nog zo vaak nog domme dingen doen. Je verdient hartstikke veel geld, je krijgt de kans om bij een goede club kampioen te worden en nog begrijpen een aantal spelers het gewoon niet. Ze beseffen amper dat ze maar een carrière van ongeveer 15 jaar hebben, kopen elke dag de gekste dingen en vergooien hun toekomst.'J.R. Smith spoort echt niet'
J.R. Smith spoort echt niet. Hij doet zo vaak rare en gekke dingen in en buiten het veld en is ook nog zo dom nu tegen een schorsing aan te lopen, terwijl de overwinning tegen Boston al binnen was. LeBron zal ongetwijfeld woest zijn en een gesprek met hem aangaan, want die wil ten koste van alles dit jaar kampioen worden met Cleveland.
Voor San Antonio Spurs wordt het moeilijk de titel te prolongeren. Nu tegen Los Angeles Clippers hebben ze het lastiger dan normaal, want die maken goed gebruik van de fast break. Ze zorgen dat The Spurs de afstandsschoten missen, pakken de rebounds en proberen Tim Duncan te isoleren. En uiteraard is Doc Rivers gewoon een topcoach.
Ik denk niet dat The Spurs het halen, al hebben ze een veel bredere bank dan The Clippers, die buiten de sterren als Chris Paul, Blake Griffin en Jamal Crawford amper spelers hebben die veel scoren. San Antonio is een geoliede machine en speelt eigenlijk altijd op 80 procent. De tegenstander moet op 110 procent zitten, want op een andere manier versla je The Spurs niet.
Francisco Elson

Francisco Elson maakte naam in de NBA door met San Antonio Spurs in 2007 de titel te pakken. Daarmee is hij de enige Nederlander die ooit de felbegeerde kampioensring mag dragen. Elson stond verder in de Verenigde Staten onder contract bij onder meer Utah Jazz, Denver Nuggets en Milwaukee Bucks en was aanvoerder van het Nederlands team.
Bij Sport1 kun je volop genieten van playoffs in de NBA. Komende nacht staat Brooklyn Nets-Atlanta Hawks (02.00 uur) op het programma, zaterdagnacht uiteraard Los Angeles Clippers-San Antonio Spurs (02.00 uur) en op zondag kun je vanaf 21.30 uur genieten van Golden State Warriors-Memphis GrizzliesWord abonnee, of mis niets via Sport1 Go.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten