dinsdag 5 mei 2015

DBL / PLAY-OFFS: Herman van den Belt: ‘Hier doe je het voor’

Diverse bronnen, Gepubliceerd op donderdag 30 april 2015 om 17:01
Dit is de leukste periode van het seizoen. Hier doe je het allemaal voor.” Dat zegt Landstede Basketbal-coach Herman van den Belt, die zaterdag met zijn ploeg begint aan de halve finale-serie tegen SPM Shoeters. Voor de Zwollenaren start de confrontatie met de Bosschenaren met een uitwedstrijd. “De halve finale is een ‘best of seven’, dus we zullen uit een keer moeten winnen. En zaterdag krijgen we de eerste kans.”
Van den Belt weet dat je in de play-offs in eigen huis niet mag verliezen en dat een goede start belangrijk is. “Als wij zaterdag in Den Bosch weten te winnen, dan delen wij meteen een tik uit”, stelt de Landstede-coach, die uitkijkt naar de reeks wedstrijden tegen de nummer één van de reguliere competitie. “Iedereen is fit en inzetbaar, dus dat is prettig. De afgelopen jaren is dat immers wel anders geweest.” Van den Belt doelt daarmee onder meer op vorig seizoen, toen ontbrak Justin Stommes in de belangrijkste fase van het seizoen. “Dat heb je niet altijd in de hand. We zijn nu in ieder geval blij dat Joe Burton weer fit is. Al moet ik zeggen dat Nikki Hulzebos en Kenrick Zondervan het tijdens zijn afwezigheid goed hebben opgepakt. Hun ervaring kwam ons de afgelopen weken goed van pas.”
Met het ervaren Zwolse duo en zonder Burton wist Landstede Basketbal een maand geleden, op woensdag 1 april, nog met liefst 70-92 in de Maaspoort te winnen. En dankzij een geweldige buzzerbeater van J.T. Tiller werd SPM Shoeters eerder in het seizoen in Zwolle ook al eens verslagen. “De cijfers liggen dichtbij elkaar. Wij zijn gewoon in staat om het heel veel ploegen lastig te maken. En daarnaast denk ik dat wij in de loop van het seizoen zeker zijn gegroeid”, zegt Herman van den Belt, die ook de kracht van SPM Shoeters kent. “Den Bosch heeft een goede ploeg en is niet voor niets op de eerste plek geëindigd. Zij hebben met Stefan Wessels, Arvin Slagter, Kees Akerboom en Marcel Aarts vier ervaren Nederlandse spelers in huis. En hun Amerikanen zijn tevens prima spelers.”

Voor SPM Shoeters stonden er met name in de eerste maanden van 2015 zeer veel wedstrijden op het programma. Mede doordat de ploeg ver wist te komen in Europa. “Ik denk echter niet dat die reeks wedstrijden een negatieve invloed heeft op hun voorbereiding op de play-offs. “Door die duels hebben zij juist extra internationale ervaring opgedaan”, vertelt Van den Belt. Al met al verwacht de coach dat de ploegen in de halve finale aan elkaar gewaagd zullen zijn. “Het rebounden wordt waarschijnlijk een belangrijk onderdeel. En wij moeten er voor zorgen dat wij de bal vaak afpakken. Ik heb er in ieder geval zin in.” De eerste confrontatie begint zaterdag om 20.00 uur in Den Bosch. Dinsdag 5 mei start om 14.00 uur in het Landstede Sportcentrum de tweede wedstrijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten