maandag 24 april 2017

BASKETBALL BIJ DE BUREN BELGIE / VROUWEN / NATIONAAL TEAM-CLUBBASKETBALL: '100e competitiezege op een rij brengt Castors Braine in finale van de play-offs'

Mijn kennis van het Vrouwenbasketball is beperkt, ook al probeer ik het wel een beetje bij te houden, ook bij de Belgen... Voor zover ik het begrijp is er in de Belgische Vrouwen League een team dat min of meer is wat ooit het 'Plan Frese' ongeveer behelsde voor onze Nationale Mannenploeg en het Bankrasmodel bij onze uiteindelijk Gouden Lange Mannen; zoveel mogelijk (kandidaat) Internationals bij elkaar in een team, dat vooral ook Europees aan de weg moet timmeren. Ook bij de Nederlandse vrouwen zijn er al wat zaken gebeurd in die richting.

Maar de Belgische Vrouwen zijn wat verder, en ik hoor ook minder uit die hoek wat duidt op fricties en problemen door dit initiatief.

In ieder geval werd en door Castors Braine -want onder die vlag spelen ze daar- een opmerkelijke mijlpaal neergezet:


De originele post van Sporza.be vind je   ---  Hier  --- en aldaar natuurlijk nog veel meer 'Basketball bij onze Belgische Vrienden'!

100e competitiezege op een rij brengt Castors Braine in finale van de play-offs**
Er staat geen maat op Castors Braine.
MA 17/04/2017 - 19:19Van dominantie gesproken: Castors Braine heeft zijn 100e competitiewedstrijd op een rij gewonnen. De zege tegen Sint-Katelijne Waver leverde ook een ticket voor de finale van de play-offs op.
In de halve finales van de play-offs (een best-of-three) had Castors Braine al zijn eerste wedstrijd gewonnen (97-52-) tegen Sint-Katelijne Waver. Vanmiddag won het ook de tweede match: 55-74.
Dat Castors Braine zich op die manier voor de vierde opeenvolgende keer voor de finale van de play-offs plaatst, is geen verrassing. 
Maar de statistieken zijn wel erg straf: het boekte vanmiddag zijn 100e competitiezege op een rij. In de finale wacht Kangoeroes Willebroek.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten