vrijdag 14 april 2017

NIEUWS DBL / DONAR GRONINGEN / SHARTIE: 'Arvin Slagter en Drago Pasalic verlengen contract met twee jaar'

PERSBERICHT: Groningen, 11 april 2017

Arvin Slagter en Drago Pasalic verlengen contract met twee jaar


Na Sean Cunningham, Jason Dourisseau en natuurlijk coach Erik Braal, heeft Donar ook de contracten met Arvin Slagter en Drago Pasalic verlengd.
Arvin en Drago zullen ook de komende twee seizoen spelen bij Donar. 

De 31 jarige Arvin Slagter speelde het seizoen 2013-2014 reeds voor Donar en kwam in 2016 terug naar Groningen. 
Drago Pasalic, 32 jaar, kwam in 2016 naar Donar.

Met deze twee versterkingen legt Donar een stevige basis voor de komende seizoenen. 


Het is zeker niet zo dat we deze soort ontwikkeling nooit eerder zagen in het Nederlandse Basketball. Maar het is ook weer niet zo dat het 'business as usual' is; we zien een oppermachtige club -de regerende Kampioen, goed op weg naar een 'Repeat'- die al voor de Play-Offs voor hen begonnen zijn een aanzienlijk deel van de harde kern van hun team vastleggen voor de toekomst. Koppelen we dit aan de ontluikende liefde van Groningen voor het Internationale (Club) Basketball, en dan mogen we toch best vaststellen dat er een andere wind waait in het Hoge Noorden dan we gewend waren. En dat is positief!

Ik kan me zo voorstellen dat de club ook heel graag Chase Fieler en de generaal Lace Jeter vast zou willen leggen, dat dat nog niet gebeurd is heeft wellicht te maken met het feit dat ook voor Donar de financiële mogelijkheden begrensd zijn. Maar mocht dat ook op afzienbare termijn -laten we eens wat prikken, voor het einde van de Play-Offs; een aantal uitverkochte huizen in MartiniPlaza tikken aardig aan zullen we maar zeggen- dan staat het team voor volgend seizoen al heel aardig, vul die harde kern aan met een aantal van de huidige Jeugdspelers en/of wat goedkopere krachten, en men kan gaan rekenen aan een volgende Internationale Campagne...zowel financieel als Basketball-technisch...

Ik ben benieuwd!

Aan de andere kant: ga er nog even niet vanuit dat het Kampioenschap al binnen is, zeker Landstede Zwolle zal dat niet laten gebeuren zonder een flink robbertje vechten. En dat moet ook; voor het hele Nederlandse Basketball zijn aantrekkelijke Play-Offs tot het gaatje een noodzaak.

AART DEKKER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten