donderdag 27 april 2017

DAS DELFT / UNIEKE WEDSTRIJD BRASSERSKADE / FINAL FOUR PROMOTIE-DIVISIE / LANDSLAKE LIONS 2: 'Laatste wedstrijd voor Sporthal Brasserskade sluit!!

Basketbalsters DAS strijden voor finaleplek

Delft - De basketbalsters van DAS zijn zaterdag met een 60-48 verliespartij teruggekeerd uit Landsmeer. Het had overigens 60-50 moeten zijn…….

Door Marcel van Dien
Joris Zandbergen had in de eerste halve finalewedstrijd van de Final Four tegen Landslake Lions 2 tien speelsters op de bank omdat Kelly Brugman is teruggekeerd en hij Amy van Blitterswijk kon inzetten (jeugdspeelsters Dante Wessels en Franca van den Broek waren met VU18-1 op pad). Hij, en een dertigtal meegereisde DAS-supporters, zagen dat zijn team een ‘koude start’ had, terwijl de thuisploeg veel beter uit de startblokken kwam. Binnen enkele minuten stond het 9-0. Het kwart eindigde uiteindelijk bij 17-11.
De start van kwart twee was beduidend beter. Door o.a. driepunters van Sarah Kreuze en Gwen van Helfteren stond het al snel 17-19. Maar DAS kon niet doordrukken. Het won het kwart echter wel met 13-16, mede door drie fraaie scores van Lisa Huijgen: 30-27 bij rust.
Gwen van Helfteren opende het bal in kwart drie en bracht na twee minuten 30-29 op het bord. Een spannend kwart leek zich aan te dienen. Maar DAS werd vanaf dat moment helemaal overrompeld door LL2. Het speelde slordig, kwam niet meer tot fatsoenlijke opbouw, speelde zich constant vast en kwam niet tot scoren (één vrije worp slechts). LL2 daarentegen ging vrolijk door en liep gemakkelijk uit naar een zeer grote voorsprong: 50-30. Dus een 20-3 (!) score in kwart drie.
De DAS-supporters op de tribune keken elkaar verwonderd aan; dit ging helemaal fout zo. Maar ja; er was nog een kwart te spelen en wie weet. In eerste instantie knabbelde DAS maar weinig van de achterstand weg. Het was Carlijn Majoor die in minuut zeven echter voor hoop in Delftse harten zorgde met een score, een bonus vrije worp en nog een score: 56-44 zag er al weer wat beter uit. Echter….. haar eerste score werd niet op het sheet (en dus op scorebord) opgenomen. Beide teams scoorden vervolgens nog enkele punten zodat de eindstand 60-48 werd (DAS wint kwart vier dus met 10-18). DAS heeft op het sheet aangetekend dat er een score niet is genoteerd.
DAS moet komende zaterdag (19:00 uur) vooralsnog met 13 punten verschil winnen om op 13 mei in de finale in Zwolle te staan. In een kolkende Brasserskade moet dat lukken. Coach en team rekenen op veel support in deze laatste wedstrijd die de vereniging DAS in sporthal De Brasserskade zal spelen.