dinsdag 19 juni 2018

DBL / ZORG&ZEKERHEID LEIDEN & WORTHY DE JONG: Worthy de Jong blijft Zorg en Zekerheid Leiden trouw / NIEUWS /


Even was er onduidelijkheid; er waren sterke en hardnekkige geruchten dat Worthy de Jong -zo langzamerhand Mr. Basketball Leiden- met Donar Groningen praatte over een overgang naar het Noorden, maar Worthy zelf gaf direct na de verloren Play-Off Finale te kennen "...niet naar Donar te willen gaan; maar juist met ZZ Leiden van Groningen te willen winnen in de nabije toekomst!..."

Nu is de kogel door de kerk; hij blijft bij Zorg&Zekerheid Leiden en gaat voor de nieuwe Hoofdcoach Rolf Franke spelen. Goed nieuws voor Leiden, waar een complete uittocht dreigde. (AD).

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball - Persbericht


Leiden, 18 juni 2018

Worthy de Jong blijft Zorg en Zekerheid Leiden trouw

Worthy de Jong verdedigt ook komend seizoen de kleuren van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De 30-jarige guard tekende vanochtend een contract voor twee seizoenen. Daarmee heeft Zorg en Zekerheid Leiden Basketball zich verzekerd van de diensten van een van de belangrijkste cultuurdragers uit de historie van de club.

Worthy de Jong (geboren 14 maart 1988) debuteerde in het seizoen 2010/2011 voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De 1.94 meter lange atleet is de enige speler die de twee Leidse kampioenschappen (2011 en 2013) heeft meegemaakt. Na zes seizoenen de Vijf Meihal als thuisbasis te hebben gehad, maakte de topscorer aller tijden van de Leidse club (4.168 punten) een uitstapje naar Frankrijk.

De Jong heeft met 340 wedstrijden de meeste duels voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball gespeeld. Ook in de categorieën rebounds (1.733), steals (718), assists (905) en blocks (162) staat De Jong op nummer één.

Na één seizoen voor SOMB (Stade Olympique Maritime Boulonnais) te zijn uitgekomen, keerde De Jong afgelopen seizoen terug naar Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Als het nieuwe contract van De Jong afloopt, heeft hij negen jaar voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball gespeeld.
De voormalige MVP van de Dutch Basketball League (seizoen 2015/2016) kwam in 32 competitiewedstrijden gemiddeld bijna 34 minuten binnen de lijnen. Daarin was de 87-voudig international goed voor 15.97 punten, 6.00 rebounds, 4.50 assists en 3.00 steals. In de elf wedstrijden voor de play-offs stond De Jong gemiddeld bijna 36 minuten in het veld. In die speeltijd noteerde hij 15.64 punten, 8.00 rebounds, 2.55 assists en 2.73 steals.

Met het vastleggen van De Jong is de eerste bouwsteen voor de ploeg van de nieuwe coach Rolf Franke gelegd. In de komende weken zal de selectie nader vorm krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten