donderdag 21 juni 2018

ORANGE LIONS / OEFENWEDSTRIJD BELGIË / MU20B FIBA EK JEUGD: 'Orange Lions MU20 winnen oefenduel tegen België'Orange Lions MU20 winnen oefenduel tegen België


19 juni 2018 16:15:00

De Orange Lions MU20 zijn hun voorbereiding op het Europees Kampioenschap in de B-divisie komende zomer in Bulgarije begonnen met een overwinning. De selectie van bondscoach Ferry Steenmetz was maandagavond in het Belgische Namen met 51-59 te sterk voor de Belgische leeftijdsgenoten. 

Voor de Lions was het eerste wedstrijd tegen een buitenlandse opponent. Eerder had de ploeg al een paar scrimmagewedstrijden gespeeld tegen Nederland B. Voor de Belgen, die uitkomen in de A-divisie, was het wel de allereerste wedstrijd van de voorbereiding. Het duel ging gelijk op, maar vanaf het eerste kwart (15-14) bouwde Oranje langzaam maar zeker een voorsprong op. Via 26-33 bij rust en 37-47 na het derde kwart werd het uiteindelijk 51-59. Topscorer was Iyen Enaruna met 23 punten.

Ondanks het feit dat Steenmetz nog wel wat verbeterpunten zag, was hij tevreden over het spel van zijn team. "We hebben vooral goed verdedigd. Aan de rebounding mankeerde nog wel het een en ander en we misten veel open schoten, maar al met al hebben we lekker gespeeld en met acht punten verschil gewonnen. Het is volgens mij al weer een tijdje geleden dat we in deze leeftijdsklasse van België hadden gewonnen. Ik heb iedereen globaal twintig minuten laten spelen. Er komen nog zoveel wedstrijden aan."

Komend weekeinde treden Orange Lions MU20 aan in het Italiaanse Venetië bij een sterk bezet toernooi. De tegenstanders zijn A-landen Italië, Slovenië en Turkije. Daarna doet Nederland in Portugal nog mee aan een toernooi met Portugal, Zweden en Israël. Ook die laatste twee zijn A-landen. Blijkbaar staat Nederland na het sterke optreden vorig jaar bij het EK (tiende met vijf zeges en slechts twee nederlagen) op de radar van de gerenommeerde basketballanden. Steenmetz. "Klopt. En als er mooie uitnodigingen bij de bond binnenkomen, wordt er ook meteen snel en alert gereageerd. Een combinatie van die twee zorgt ervoor dat we aan zulke toernooien mee kunnen doen. En dat is fijn."

De selectie van de Orange Lions MU20 bestond in Namen uit Sam van Oostrum; Lucas Faijdherbe, Tim Hoeve; Marijn Ververs; Boyd van der Vuurst de Vries; Dylan vna Eyck; Elay Wirjo; Iyen Enaruna; Maik Bouwer; Malevy Leons, Calvin Poulina en Kevin Schutte. Met dezelfde twaalf spelers reist de ploeg af naar Italië. Nederland begint vrijdagavond om 20.30 uur tegen Italië, zaterdag is om 18.00 uur Turkijje de tegenstander en op zondag sluit Oranje om 18.00 uur af tegen Slovenië.


Dit bericht is overgenomen van de NBB-site 'Basketball.nl', originele bericht   ---  Hier  ---, al het nieuws over het zich op het MU20B-EK voorbereidende MU20-Orange Lions Team   ---  Hier  ---

**

 Alle Fiba-Europe nieuws over de MU20B in Sofia:   --  Hier  ---

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten