woensdag 13 juni 2018

ROSTER ORANGE LIONS FIBA WK QUALIFIERS LAATSTE & BESLISSENDE WINDOW PLAATSING LAATSTE GROEPSFASE VOOR HET WERELDKAMPIOENSCHAP 2019 IN CHINA

Alberts, Bouwknecht, Brandwijk en Wessels terug bij Orange Lions08/06/2018

Bryan Alberts, Maarten Bouwknecht, Willem Brandwijk en Stefan Wessels keren terug in de selectie van het Nederlands basketbalteam. De ploeg bereidt zich met zestien man voor op de laatste twee wedstrijden van de eerste WK-kwalificatieronde. Alle twaalf spelers die in februari actief waren, maken eveneens deel uit van het team.

Van de zestien spelers kiest hoofdcoach Toon van Helfteren er uiteindelijk twaalf voor de ontmoetingen in Groningen met Roemenië (28 juni) en Italië (1 juli). Winst met meer dan zeven punten verschil in de wedstrijd tegen Roemenië is noodzakelijk om de volgende en laatste WK-kwalificatiereeks te bereiken. 

Als dit lukt, telt het resultaat van de wedstrijd tegen Italië mee in de volgende ronde. Winnen de Roemenen dan is het duel tegen de Italianen de laatste strohalm voor Nederland. In de poule waarin verder ook Kroatië uitkomt, staat Oranje nu derde. Dat is voldoende om door te gaan.
Maandag starten de trainingen met 13 spelers. Yannick Franke, Charlon Kloof en Arvin Slagter sluiten later aan.

Bericht overgenomen van 'oranjebasketball.com', originele post en nog veel meer:   ---  Hier  ---


Geen opmerkingen:

Een reactie posten