donderdag 14 juni 2018

SHARTIE COLUMNIST AART DEKKER / WK - ORANJE MANNEN HANDBALLERS? NEE! VOETBALLERS? NEE! VOLLEYBALLERS? NEE!: De Orange Lions Basketball Kunnen Nog Wel Naar het WK...Maar Jouw Steun is daarbij NODIG! / LIED DE KWIS: De Stervende Leeuw


Leedvermaak...


SHARTIE COLUMNIST AART DEKKER:

We hebben een Daverend Basketball-seizoen 2017-2018 achter de rug; Donar geweldig in Europa, in de DBL, Oranje-Mannen Winst tegen Kroatië, Medailles bij 3X3, en daar kunnen veel mensen hoogtepunten aan toevoegen die hen persoonlijk ook, of misschien zelfs meer aanspreken.

'Achter de rug' -zo voelt het tenminste voor veel mensen denk ik- na een lang seizoen even tijd voor andere zaken...

Maar: het Seizoen IS NOG NIET VOORBIJ!
De ALLERBELANGRIJKSTE WEDSTRIJD VAN 2017-2018 KOMT ER NOG AAN!

De Orange Lions vs. Roemenië, 

Donderdag 28 juni, 20:00h, MartiniPlaza, Groningen

Is namelijk voor het Nederlandse Basketball als geheel -of het nu Donar als de Dominante Club van ons land gaat, of om alle andere DBL-Clubs, maar eigenlijk alle andere clubs van groot tot klein, van hoog niveau tot laag niveau, Zuid, West, Oost of Noord, Mannen, Vrouwen, Jeugd of wat Ouder- IEDEREEN zal er de positieve effecten van ondervinden als de Nederlandse Oranje Mannen niet -net als de Voetballers, Handballers en Volleyballers- uitgeschakeld voor het WK zijn, maar ook verspreid over heel 2018-2019 weer zes fantastische wedstrijden tegen prachtige tegenstanders mogen spelen.
Af en toe vang ik toch wel wat leedvermaak geluiden op dat de Voetballers na het EK ook het WK moeten missen. Maar wat hebben wij Basketball-Liefhebbers er -leedvermaak of niet over andere sporten- aan als we er zelf ook (vroegtijdig) uitvliegen? Niets toch!?

Daarvoor moet er wel met een marge van 7+ gewonnen worden van Roemenië. Als dat is gelukt speelt Oranje ook nog:

De Orange Lions vs. Italië, 

Zondag 1 juli, 18:00h, MartiniPlaza, Groningen

Veel mensen zullen denken "Italië; die heb ik nog nooit Live zien spelen! Weet je wat; Roemenië op Donderdag-avond...zal wel, ik kom wel op Zondag..."

FOUT GEDACHT! 

Het draait namelijk om die pot tegen Roemenië; en als die binnen is, dan volgt nog een (winst-)kans tegen Italië; als slagroom op de taart. De kans is namelijk groot dat beide wedstrijden ook nog eens meetellen in de de Finale Groepsfase in het lange Kwalificatie-traject in 2018-2019. Zou het niet fantastisch zijn als Nederland daar met 1, 2 of zelfs 3 Winstwedstrijden aan kan beginnen? Dan is zelfs Kwalificatie voor het WK nog binnen bereik!

Daarom zou IEDEREEN die zichzelf ziet als 'ECHTE BASKETBALL LIEFHEBBER' niet verstek mogen laten gaan bij de wedstrijd tegen Roemenië; dan DOET je aanwezigheid er namelijk ECHT TOE!! Niet (alleen) bij de wedstrijd tegen Italië...

En als iedereen dan ook nog wat anderen optrommelt om mee te gaan, dan kan er voor het eerst in Groningen en op ee Topwedstrijd van Donar gelijkend ORANJE WK-SFEERTJE ontstaan, en dat zal de Orange Lions zeker stimuleren om nog harder te werken, te vechten voor elke meter en elke bal, en dus de kansen op winst vergroten...

AART DEKKER

 

Post van Oranje Basketball:

Sleutelwedstrijd voor Orange Lions tegen Roemenië

Tegen de Roemenen speelde Nederland tot nu toe 26 keer. Daarvan eindigden 11 ontmoetingen in een zege.

03/06/2018
Het belang van de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Roemenië op 28 juni in Groningen is duidelijk. Winnen moet, met minstens 7 punten verschil. Want dan is het zo goed als zeker dat de Orange Lions in september aantreden in de laatste kwalificatieronde.

Spannend was het vaak: bij liefst 17 van de 26 wedstrijden was het verschil 7 punten over minder. De laatste zes jaar zat er in alle uitslagen 6 of 7 punten tussen beide landen.
In de basketbalhistorie wisten de Orange Lions 3 keer met meer dan 7 punten van Roemenië te winnen.

Op zondag 1 juli komt Italië naar Groningen. Ook die wedstrijd blijft relevant, zelfs als ruim van Roemenië is gewonnen. Want de resultaten uit de eerste ronde tellen mee in de volgende kwalificatieronde.

De Roemenen treden in hun laatste wedstrijd aan tegen Kroatië. Dat heeft in tegenstelling tot de eerste vier wedstrijden deze keer de beschikking over de NBA-spelers Bojan Bogdanovic (Indiana Pacers) en Dario Saric (Philadelphia 76ers).

Kaarten voor de beide thuiswedstrijden vind je hier.

https://secure.ticketunie.com/ires/selectZone.aspx?t=306&c=6&x=61182506&s=708780AB2B3A8BA26BB8E4AB3D528698D7F5F124&e=6&id=2851&lang=nl-NL

http://www.oranjebasketball.com/programma/

  • 28 juni '18NTB WK Kwalificatie COMBITICKET NEDERLAND - ROEMENIË & ITALIË MartiniPlaza Groningen Tickets Bestellen
  • 28 juni '1820:00 WK Kwalificatie FAMILIETICKET ORANGE LIONS 28 JUNI & 1 JULI MartiniPlaza Groningen Tickets Bestellen
  • 28 juni '1820:00 WK Kwalificatie Nederland - Roemenië MartiniPlaza Groningen Tickets Bestellen
  • 1 juli '1818:00 WK Kwalificatie Nederland - Italië MartiniPlaza Groningen Tickets Bestellen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten