woensdag 5 juni 2019

DBL NIEUWS / ARIS LEEUWARDEN: Aris Kiest voor 30-jarige Belgisch/Marokkaanse nieuwe Coach

Belgische Marokkaan Ferried Naciri is komend seizoen de coach van Aris Leeuwarden 

Naciri nieuwe hoofdcoach Aris

LEEUWARDEN, 5 juni 2019 - Ferried Naciri is de nieuwe hoofdcoach van Aris Leeuwarden. De 30-jarige Belg tekent een contract voor het komende seizoen (2019-2020), met de intentie om een langere samenwerking met de Friese eredivisieclub aan te gaan.
 

De Belgische coach was afgelopen seizoen assistent-coach bij de profclub FOG Naestved uit Denemarken. Daarvoor was hij assistent-coach en later hoofdcoach van de Leuven Bears in de Belgische eerste klasse. Met 27 jaar was hij de jongste coach in de geschiedenis van deze klasse.

Merlijn van der Meulen (bestuurslid technische zaken) is zeer tevreden met de komst van Naciri: “Ferried is een zeer gedreven en ambitieuze coach. Hij heeft bewezen spelers goed te kunnen ontwikkelen en gaat een belangrijke rol spelen bij het bouwen van een sterke organisatie.”

Met de komst van Naciri als nieuwste aanwinst heeft Aris de eerste belangrijke stap voor het nieuwe seizoen in de Dutch Basketball League genomen.

**

SHARTIE Aart Dekker

Een nieuwe Stap/Fase voor het Friese Basketball: Aris Leeuwarden Kiest voor Jong!


Waar Aris Leeuwarden lange tijd door een groep mensen werd geleid die ook (mede) aan de oorsprong van de club hadden gestaan - Gert Schurer voorop - is nu duidelijk een nieuwe fase begonnen waarbij de touwtjes in handen komen van zeer Jonge Bestuurders. Die op hun beurt ook weer voor (zeer) Jong en nieuw kiezen.

Ik hoop dat al dat jeugdig elan de club ook weer een volgende fase in kunnen leiden; niet in het minst een waarbij het Friese Basketball als geheel - nu nog met andere regio's aan randen van Nederland, zoals bijvoorbeeld Zeeland en Zuid-Limburg op zijn best lichtgrijs, zo niet witte vlekken op de Basketball-kaart van Nederland - de volgende stappen naar 'Groter, Sterker, Beter en Completer' (kan gaan) gaan maken. Er is nog een wereld te winnen, maar gemakkelijk is dat niet! Ik wens de nieuwe generatie veel succes en doorzettingsvermogen!

(AD)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten